Main Content

David Nátny po MSJ: Pobláznili sme nielen slovenských, ale aj kanadských fanúšikov

streda, 4. január 2023 16:26 | Autor: Róbert Kalnický

Dávid Nátny
Dávid Nátny | zdroj: TASR

Svetový šampionát hráčov do 20 rokov je pre Slovensko minulosťou. Zverenci Ivana Feneša odohrali kvalitný turnaj, na ktorom si získali srdcia (nielen) slovenských fanúšikov. Pôsobenie nášho národného tímu nám zhrnul obranca Dávid Nátny.

Odohrali ste fantastické štvrťfinále, aké sú tvoje pocity s odstupom času?

Zo začiatku to bolo veľmi ťažké, hlavne hneď po zápase, pretože sme si uvedomovali, čo sme mohli dokázať, ale bohužiaľ sa nám to nepodarilo. S odstupom času však už prevládajú tie pozitívnejšie pocity, pretože si začíname uvedomovať, že aj predsa len, keď sme vypadli, tak sme mali veľkú Kanada na lopate a mohli sme jej púť turnajom ukončiť už vo štvrťfinále. Myslím si, že sme na ľade nechali všetko a nemáme sa za čo hanbiť.

Spôsobili ste ošiaľ na Slovensku, ale aj v Kanade, ako ku Vám pristupujú fanúšikovia z kolísky hokeja?

Už sme sa o tom bavili aj s chalanmi, ľudia nám aj hneď po zápase zatlieskali a teraz, keď chodíme po ulici v slovenských veciach, tak po nás sem-tam zatrúbia, alebo na nás zakričia a vravia nám, že taký zápas ešte nevideli, že to bol neskutočný zápas a že sme hrali dobre. Myslím si, že aj toto môže byť pre nás taký signál, že sme v tom zápase nechali všetko a všimli si to aj ľudia, preto nám zatlieskajú a pochvália nás. To je teda aspoň pre mňa osobne veľmi dobrý pocit.

Po góle na 3:3 Scotiabank Centre stíchla, čo sa ti prehrávalo hlavou?

Tak, čo sa mi prehrávalo v hlave. (smiech) Neskutočne som sa tešil a hlavne som potom videl aj na tvárach fanúšikov a kanadských hráčov, že sa začínajú báť o výsledok a že už to nie je tá sebavedomá Kanada. Veľká škoda, že sme ten zápas nedokázali zvládnuť. Ale ešte by som chcel spomenúť, že áno hala stíchla, ale bolo počuť skupinku našich fanúšikov, ktorí nás celý turnaj podporovali chodili na každý zápas. Za to im patrí jedno veľké poďakovanie.

Nemrzí predsa len po takomto zápase tá tretia tretina proti Švajčiarsku?

Povedal by som že áno, ale asi to tak malo byť. Teraz to už je jedno a je už zbytočné polemizovať nad tým, čo by sa stalo ak... Odohrali sme neskutočný zápas s Kanadou a myslím si, že môžeme byť so svojím výkonom spokojní a môžeme byť hrdí na to, ako sme to odbojovali, aj keď sme cítili, že sme mohli na tomto turnaji získať viac.

Maxim Štrbák patrí k našim najväčším draftovým nádejam, ako sa ti s ním spolupracovalo?

So Štrbym sme hrali spolu už na štvrtom veľkom turnaji a myslím si, že nám to ide celkom dobre. Maxim je skôr ten typ ofenzívneho obrancu a ja defenzívneho, takže sa dobre dopĺňame. A ako som už spomínal myslím, že nám to spolu celkom ide.

Koho favorizuješ na zlato na turnaji?

To je ťažká otázka, pretože aj Kanada aj Amerika majú svoju silu. Veľmi dobre hrajú zatiaľ na tomto turnaji aj Česi, takže to bude ešte veľmi zaujímavé a netrúfam si povedať, kto môže získať zlato na tohtoročnom šampionáte. Nechám sa prekvapiť.

Aké sú tvoje ciele do konca aktuálnej sezóny?

Moje ciele... Ten osobný bude usadiť sa znova v zostave Prešova mať minimálne taký ice-time ako doteraz, a náš tímový bude prebojovať sa do play-off.