Main Content

Superliga stále žije: Aká je aktuálna situácia?

piatok, 16. december 2022 17:27 | Autor: TASR

Uzavretá Superliga
Uzavretá Superliga | zdroj: Koláž S7

Šéf navrhovanej futbalovej Superligy tvrdí, že projekt funguje aj deň po tom, ako právny poradca Európskej únie predložil plán na vytvorenie samostatnej európskej súťaže.

"Mal by som veľmi jasne povedať, že Superliga nie je mŕtva, v žiadnom prípade," povedal v piatok Bernd Reichart, generálny riaditeľ spoločnosti A22 Sports Management, ktorá sponzoruje a pomáha pri vzniku Superligy. Vo štvrtok generálny advokát Súdneho dvoru Európskej únie v Luxemburgu Athanasios Rantos navrhol, aby Súdny dvor Európskej únie (EÚ) uznal, že nariadenia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) a Európskej futbalovej únie (UEFA) sú v súlade s právom EÚ.

Rantos uviedol, že hoci organizátori majú právo vytvoriť nezávislú súťaž mimo UEFA a FIFA, tímy a hráči sa ich však nemôžu zúčastňovať súbežne s tými, ktoré organizujú UEFA a FIFA. "Ide o nezáväzné stanovisko generálneho advokáta a my budeme pracovať až do vynesenia rozsudku," povedal Reichart.

Reichart vystúpil na podnikateľskom podujatí, ktoré organizovala skupina New Economic Forum. Zúčastnili sa na ňom prezident Realu Madrid Florentino Pérez, ktorý stojí za projektom Superligy, a tiež prezident Barcelony Joan Laporta, ďalší podporovateľ projektu. Konečné rozhodnutie luxemburského súdu sa očakáva budúci rok.