Main Content

Lionel Messi: Prežívam veľa emócií. Je nádherné vidieť našich fanúšikov

streda, 14. december 2022 09:44 | Autor: TASR

Argentína
Argentína | zdroj: TASR

Futbalisti Argentíny sa stali prvými finalistami MS v Katare. V utorňajšom semifinálovom zápase zvíťazili nad Chorvátskom 3:0 po góloch Lionela Messiho z 11 m a dvoch zásahoch Juliana Alvareza. Ich finálový súper vzíde z druhej semifinálovej dvojice Francúzsko - Maroko, ktorú čaká vzájomný zápas v stredu od 20.00 SEČ.

Pre Argentínu je to šiesty postup do finále, z doterajších piatich vyťažila dva majstrovské tituly. Jej kapitán Messi nastúpil na svoj 25. zápas na MS, čím vyrovnal 24-ročný rekord Nemca Lothara Matthäusa. Štartom vo finále vytvorí nové maximum. Proti Chorvátsku strelil svoj 11. gól na svetovom šampionáte, čím sa osamostatnil na čele najlepších argentínskych strelcov na MS. Šampionát v Katare je jeho piaty v kariére, strelil na ňom už päť gólov.

Argentína vykročila za postupom vydarenou druhou polovicou úvodného polčasu. V 34. minúte Messi gólom z penalty otvoril skóre a o päť minút Julian Alvarez zakončil efektnú individuálnu akciu. Táto dvojica sa v 69. minúte postarala aj o tretí gól svojho tímu, keď Messi po prieniku vytvoril pozíciu pre Alvareza.

Argentína nastúpi na finálový zápas v nedeľu 18. decembra od 20.00 SEČ, Chorvátov čaká v sobotu v rovnakom čase duel o 3. miesto.

 

hlasy (zdroj: AP, AFP):

Lionel Messi, kapitán Argentíny: "Prežívam veľa emócií. Je nádherné vidieť našich fanúšikov, našu argentínsku futbalovú rodinu, ktorá je tu s nami počas celého turnaja. Ideme do finále a to je to, čo sme chceli. Po prehre v prvom zápase na turnaji sme si boli istí, že tento tím sa posunie vpred."

Julian Alvarez, útočník Argentíny: "Som veľmi šťastný. Zaslúžili sme si to, hrali sme výborne. Veľmi sa tešíme na finále."

Zlatko Dalič, tréner Chorvátska: "Vytvorili sme si šance, ale dnes nám chýbal skutočný útočník. Gratulujem Argentíne k víťazstvu. Chlapcom nemôžem nič vyčítať. Musíme dvihnúť hlavy, ideme do boja o tretie miesto. Počas turnaja sme do toho dali vždy všetko. Dnes je to zaslúžená prehra."