Main Content

Tréner Iránu nemeckej legende: Si hanbou futbalu! Kam Queiroz pozýva Klinsmanna?

nedeľa, 27. november 2022 11:09 | Autor: Jakub Vaverka

Irán
Irán | zdroj: TASR

Tréner Iránu Carlos Queiroz sa ohradil voči kritickým slovám nemeckej ikony Jurgena Klinsmanna.

Nemecká futbalová legenda Jurgen Klinsmann počas piatkového zápasu Irán - Wales (2:0) vo veľkej miere kritizoval ázijského zástupcu a jeho herný prejav. „Spôsob, akým hrajú, je súčasť ich kultúry. Lavička je neustále na nohách, dostáva rozhodcu pod tlak. Nepretržite po ňom niečo kričia, je tam veľa incidentov. Ako vravím, je to ich kultúra, chcú, aby ste stratili koncentráciu, ktorá je pre vás dôležitá."

Irán je po prehre 2:6 s Anglickom a výhre 2:0 s Walesom pred zápasom s USA v hre o postup do osemfinále. Portugalský kouč Iráncov Queiroz nebol spokojný s Klinsmannovou kritikou. „Bez ohľadu na to, ako rešpektujem, čo si dokázal na ihrisku, tvoje slová o iránskej kultúre, iránskom národnom tíme a mojich hráčoch sú hanbou futbalu."

„Nikto, kto nie je na našej úrovni, nemôže raniť našu integritu. Chcel by som ťa pozvať do nášho tréningového kempu, aby si strávil s hráčmi nejaký čas a naučil sa o tejto krajine, umení, umelcoch, algebre či perzskej kultúre," pokračoval Queiroz. Portugalčan následne dodal, že od Klinsmanna vzhľadom na jeho anglicko-americké pôsobenie nečaká nijaký rešpekt, plus si do neho rýpol, aby čoskoro neprišiel o svoj post vo FIFA, keďže patril medzi podporovateľov katarskej kandidatúry.