Main Content

HLASY: Spokojní Saka aj Bellingham. Queiroz o konci po prvom polčase

pondelok, 21. november 2022 18:11 | Autor: TASR

Anglicko
Anglicko | zdroj: TASR

 Anglickí futbalisti triumfovali vo svojom prvom zápase na 22. majstrovstvách sveta. V pondelkovom stretnutí B-skupiny v katarskej Dauhe potvrdili úlohu favoritov a dominantným výkonom zdolali reprezentantov Iránu 6:1. Dva góly "Albionu" strelil Bukayo Saka, po jednom pridali Jude Bellingham, Raheem Sterling, Marcus Rashford a Jack Grealish. Za Irán sa presadil dvakrát Mehdi Taremi.

Ďalší dvaja účastníci B-skupiny Wales a USA nastúpili proti sebe v pondelok od 20.00 SEČ v meste Al Raján. V piatok 25. novembra sú na programe stretnutia druhého kola B-skupiny Wales - Irán v Al Rajáne (11.00 h) a Anglicko - USA v Al Chore (20.00 h).

Iránski hráči pred úvodným hvizdom nespievali národnú hymnu. Alireza Jahanbakhsh pred duelom povedal, že tím sa spoločne rozhodne, či odmietne spievať hymnu na podporu protivládnych demonštrácií, ktoré v krajine trvajú už vyše dva mesiace.

hlasy /BBC, dpa/:

Bukayo Saka, strelec dvoch gólov Anglicka: "Potrebovali sme dobrý štart. Pred turnajom sme totiž nehrali najlepšie. O našej forme sa veľa hovorilo a špekulovalo, no všetkým sme ukázali, akú máme kvalitu a čo dokážeme. Je skvelé vyhrať pod takým tlakom. No musíme zostať konzistentní, keďže nás čaká už o pár dní ďalší zápas a musíme ho vyhrať."

Jude Bellingham, strelec prvého gólu Anglicka: "Bola to skvelá lopta od Luka Shawa a ja som ju len usmernil do siete. Som na ten moment naozaj hrdý. Streliť šesť gólov na MS je pôsobivé a je jedno proti komu hráte."

Carlos Queiroz, tréner Iránu: "Môj názor je jednoduchý a veľmi pragmatický. Zápas sa skončil už po prvom polčase. Potom bol náš jediný cieľ ešte si duel užiť a pokúsiť sa hrať našu hru. Naši hráči nemajú rovnaké skúsenosti, no buď vyhráme, alebo sa niečo naučíme. Dnes sme sa od Anglicka naučili veľa a proti Walesu budeme lepšie pripravení."