Main Content

Arsenal sa nesmie báť zodpovednosti: V tejto chvíli je favoritom na titul v Premier League

nedeľa, 13. november 2022 10:06 | Autor: Jakub Vaverka

Arsenal
Arsenal | zdroj: TASR

Arsenal má za sebou ďalší triumf v anglickej Premier League. To znamená, že vianočné sviatky The Gunners strávia na čele Premier League. A to tu teda dlho nebolo.

Kanonieri narazili vo Wolverhamptone na skvele pripravených Vlkov, pričom Wolves predovšetkým v úvodnej časti hry hrýzli. Po bezgólovom prvom polčase Arsenal naďalej dobýjal bránu domácich. Hrdinom duelu sa stal kapitán Londýnčanov Martin Odegaard, ktorému sa proti Wolves podarilo skórovať hneď dvakrát.

Arsenal sa vďaka tomu dostal na úroveň 37 bodov, pričom pred druhým Manchestrom City, ktorý doma šokujúco zakopol s Brentfordom (1:2), má pohodlný päťbodový náskok. Zverenci španielskeho trénera Mikela Arteta sú v trháku, pričom v tejto fáze ročníka už nikto nemôže pochybovať o tom, že sú hlavným adeptom na zisk anglického ligového titulu.

Samozrejme, prichádza mesačná prestávka, počas ktorej prebehnú majstrovstvá sveta v Katare. Môže sa stať čokoľvek, pričom pre Arsenal je najdôležitejšie to, aby nestratil rytmus, víťaznú vlnu, a aby hráči, ktorí putujú na šampionát, ostali zdraví. Artetovci chcú ostať svieži, preto už v predstihu riešia prípravný zápas s Barcelonou, ktorý by im pauzu mohol spestriť.

Kouč taktiež naznačil, že klub bude pozorne sledovať možnosti v januárovom transferovom období a posily nie sú vylúčené. Hovorí sa najmä o Ukrajincovi Mudrykovi zo Šachťaru Donetsk. Arsenal sa nesmie báť zodpovednosti, je v lige prvý a hrá v úplnej pohode, pričom hráči sú zohratí a budujú si víťaznú mentalitu.

Naďalej ale platí, že do konca ročníka ostáva ešte veľmi veľa času.