Main Content

Toto je nominácia USA na MS 2022: Chýba v nej hráč Manchestru City

štvrtok, 10. november 2022 16:00 | Autor: TASR

Christian Pulisic, Sergino Dest
Christian Pulisic, Sergino Dest | zdroj: TASR

Brankár Zack Steffen z Manchestru City sa prekvapujúco nezmestil do 26-člennej nominácie USA na futbalové MS v Katare. Chýba v nej aj mladý útočník Ricardo Pepi, hoci v kvalifikácii prispel tromi gólmi k víťazstvám nad Hondurasom a Jamajkou. Američania sa v základnej B-skupine stretnú s Walesom, Anglickom a Iránom.

Tréner USA Gregg Berhalter zaradil do kádra trio brankárov - dvojku Arsenalu Matta Turnera, Ethana Horvatha z anglického druholigového Lutonu Town a Seana Johnsona z tímu New York City. Miesto sa neušlo 27-ročnému Steffenovi, ktorý v lete zamieril z Manchestru City do Middlesborughu, aby nabral pred MS hernú prax. Do Kataru však napokon nepocestuje. "Predpoklad je, že jednotkou bude Turner, ktorý urobil v uplynulom období výrazný progres," vyhlásil americký kormidelník.

Devätnásťročný Pepi je kmeňový hráč Augsburgu, momentálne na hosťovaní v Groningene. V kádri pred ním dostal prednosť o tri roky starší útočník Josh Sargent z Norwichu. "Bolo náročné oznámiť Pepimu, že na MS nepôjde. Vždy je to ťažké povedať hráčovi, ktorý vám pomohol sa na šampionát dostať," uviedol Berhalter, ktorý sa v Katare bude spoliehať najmä na osvedčené mená zo špičkových európskych súťaži. Lídrami tímu by mali byť Christian Pulisic z Chelsea, Weston McKennie z Juventusu, Brenden Aaronson z Leedsu, Giovanni Reyna z Borussie Dortmund, či Sergino Dest z milánskeho AC.

 

nominácia USA na MS v Katare

brankári: Ethan Horvath (Luton Town), Matt Turner (Arsenal Londýn), Sean Johnson (New York City FC)

obrancovia: Tim Ream (FC Fulham), Sergino Dest (AC Miláno), Antonee Robinson (FC Fulham), Cameron Carter-Vickers (Celtic Glasgow), Walker Zimmerman (Nashville SC), DeAndre Yedlin (Inter Miami), Shaq Moore (Nashville SC), Joe Scally (Borussia Mönchengladbach), Aaron Long (New York Red Bulls)

stredopoliari: Brenden Aaronson (Leeds United), Kellyn Acosta (Los Angeles FC), Tyler Adams (Leeds United), Luca de la Torre (Celta Vigo), Weston McKennie (Juventus Turín), Yunus Musah (CF Valencia), Cristian Roldan (Seattle Sounders)

útočníci: Jesus Ferreira (FC Dallas), Jordan Morris (Seattle Sounders), Christian Pulisic (Chelsea LOndýn), Giovanni Reyna (Borussia Dortmund), Josh Sargent (Norwich City), Timothy Weah (SC Lille), Haji Wright (Antalyaspor)

 

mp ny