Main Content

...a čo ste čakali?

štvrtok, 20. október 2022 11:52 | Autor: Jakub Vaverka

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: TASR

Juraj Slafkovský má za sebou prvé štyri zápasy v NHL, v ktorých si nepripísal žiadny presný zásah a ani svojim spoluhráčom neprihral na gól. Aj keď si niekto môže myslieť, že je to prekvapivé, vôbec to tak nie je.

Komentár Jakuba Vaverku

Čítame to v komentároch pod našimi článkami, sledujeme to na Twitteri, Instagrame či Facebooku, počúvame to v rôznych podcastoch zameraných na NHL. Slovenský útočník Juraj Slafkovský je v úvode ročníka NHL terčom kritiky. V štyroch dueloch draftová jednotka získala rovných 0 kanadských bodov, pričom Montrealu Canadiens sa taktiež herne nedarí úplne podľa predstáv.

A čo ste čakali? Juraj je skvelý hokejista, ktorý má nesmierny talent, má správne nastavenú hlavu, má výborné fyzické proporcie a taktiež má skvelý mindset, ktorý by ho v kariére aj v živote mohol dotiahnuť naozaj ďaleko. Ale treba si uvedomiť, že do najlepšej hokejovej ligy na svete prišiel ako 18-ročný.

K tomu netreba zabúdať na to, že hrá za Montreal a je draftovou jednotkou, čo znamená, že nielen každý jeho dotyk s pukom, ale doslova každý jeho nádych a výdych sú detailne sledované a pozorované. Ak ste zápasy Habs v úvode ročníka 2022/2023 sledovali, priznáte, že Slafkovský viackrát nebol ďaleko od bodového zápisu.

Skôr či neskôr to príde, nahrá na gól alebo ho sám dá. Samozrejme, nie je vylúčené, že na pár týždňov zamieri na farmu do AHL. Koniec koncov, podobný osud stihol aj Colea Caufielda, ktorý je teraz jednou z hlavných palebných síl Montrealu.

Juraj Slafkovský je jeden z TOP hokejových talentov súčasnosti. Má kvalitu na to, aby bodoval v lige, akou je NHL, pravidelne. Doprajte mu čas. Stále je to tínedžer, chlapec, ktorý je v novom a špecifickom prostredí. Inými slovami, ani Rím nepostavili za deň. Takže, prehnaná kritika na slovenského mladíka je naozaj neopodstatnená.