Main Content

SSC Neapol natiahol šnúru výhier. Stanislav Lobotka odohral 82 minút

nedeľa, 16. október 2022 20:15 | Autor: TASR

Futbalisti SSC Neapol
Futbalisti SSC Neapol | zdroj: TASR

 Futbalisti SSC Neapol natiahli šnúru víťazstiev vo všetkých súťažiach na desať. V nedeľnom dueli 10. kola talianskej ligy zdolali doma Bolognu 3:2 a na čele tabuľky majú dvojbodový náskok pred Atalantou Bergamo. Slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka hral za domácich do 82. minúty.

Holandský útočník Joshua Zirkzee poslal Bolognu do vedenia v 41. minúte. Ešte v prvom polčase dokázal manko favorita zmazať Juan Jesus a Hirving Lozano zvýšil v 49. minúte na 2:1 pre Neapol. Musa Barrow ešte odpovedal vyrovnávajúcim zásahom, no o troch bodoch pre domácich rozhodol Nigérijčan Victor Osimhen v 69. minúte. Neapol si v lige pripísal šiesty triumf v sérii.

Inter Miláno vyhral nad Salernitanou 2:0 a v tabuľke mu patrí siedma priečka. Milan Škriniar hral za domácich v pozícii kapitána celý zápas, za Salernitanu mal plnú minutáž ďalší slovenský obranca Norbert Gyömbér.

Inter sa ujal vedenia už po necelej štvrťhodine hry, keď skóroval Lautaro Martinez prudkou strelou spoza šestnástky k pravej žrdi. Favorit znásobil svoj náskok v 58. minúte zásluhou Nicolu Barellu po dlhej lopte od Hakana Calhanoglua. Barella zaznamenal aj asistenciu pri prvom góle. Domáci si pripísali druhú ligovú výhru za sebou, Salernitana je dvanásta.

Lazio Rím v dueli tímov z popredia tabuľky remizovalo s Udinese 0:0. Už po polhodine hry musel ihrisko opustiť pre zranenie kapitán domácich Ciro Immobile. Spezia Calcio na lavičke so slovenským útočníkom Davidom Strelcom remizovala s Cremonese 2:2.

 

Serie A - 10. kolo:

Inter Miláno – US Salernitana 2:0 (1:0)

Góly: 14. Martinez, 58. Barella

/M. Škriniar (Inter) a N. Gyömbér (Salernitana) ceý zápas/

 

Lazio Rím – Udinese Calcio 0:0

 

Spezia Calcio – US Cremonese 2:2 (2:1)

Góly: 19. Nzola, 22. Holm – 2. Dessers, 52. Pickel

 

SSC Neapol – FC Bologna 3:2 (1:1)

Góly: 45. Jesus, 49. Lozano, 69. Osimhen - 41. Zirkzee, 51. Barrow

/S. Lobotka (Neapol) do 82. min/