Main Content

Richard Pánik má 3 možnosti: Ktorá z nich je najreálnejšia?

pondelok, 26. september 2022 20:12 | Autor: Jakub Vaverka

Richard Pánik
Richard Pánik | zdroj: TASR

Minulý týždeň sa objavili správy, že slovenský útočník Richard Pánik nefiguruje v predsezónnom kempe New Yorku Islanders, s ktorým má stále kontrakt. 

Rodák z mesta Martin strávil záver uplynulého ročníka na farme Caroliny Hurricanes, v Chicagu Wolves, s ktorým vyhral American Hockey League. Očakávalo sa, že sa vráti do Islanders, kde absolvuje minimálne predsezónny kemp. Ostrovania s ním ale podľa všetkého nepočítajú, aké má Pánik teda možnosti?

Jednou z nich je pokračovanie v NHL, avšak v inom mužstve. Richard svoju kvalitu stále má, navyše, je to skúsený pracant a tých tréneri majú radi. Najprv by ho ale NYI museli vymeniť, čo v tejto chvíli vôbec nie je isté.

Potom je tu AHL. Samozrejme, hráč, ktorý má 31 rokov v AHL hrať prirodzene nechce, ale ako píšeme vyššie, má s Isles platnú zmluvu, čo prináša svoje povinnosti, ale rozhodne aj výhody.

Treťou alternatívou je návrat do Európy, kde si v mladom veku Pánik robil meno najmä v českom Třinci. Aj keď sa objavili špekulácie o KHL či konci kariéry, podľa našich zdrojov sa nezakladajú na pravde. Situácia okolo Richarda Pánika by sa aktívne mala riešiť aj v týchto dňoch. Čoskoro by malo byť jasnejšie.