Main Content

Dominik Graňák si myslí, že Slováci v KHL by nemali reprezentovať našu krajinu

piatok, 9. september 2022 09:02 | Autor: Redakcia Sport7.sk

Dominik Graňák
Dominik Graňák | zdroj: TASR

Skúsený hokejový obranca Dominik Graňák hovoril v rozhovore pre Denník Šport aj o účasti, respektíve neúčasti slovenských hráčov pôsobiacich v KHL v národnom drese. 

Dominik Graňák, dlhoročný reprezentant, ktorý sa naposledy dohodol na spolupráci so Spartou Praha, absolvoval rozhovor pre Denník Šport, v ktorom ho spovedal slovenský novinár Tomáš Prokop

Debata sa dostala aj k účasti, respektíve neúčasti slovenských hokejistov pôsobiacich v KHL v národnom tíme Slovenska. „Vráťme sa však k základu otázky. Súhlasím s tým, že chalani, ktorí sa rozhodli hrať v KHL, nebudú dostávať pozvánky do reprezentácie. Pre mňa to je legitímna vec. Ak si hráči povedia, že je pre nich priorita klub a všetko, čo je s ním spojené, je to ich rozhodnutie. Potom by ale mali niesť následky. V tomto prípade v podobe absencie v národnom tíme," uviedol v rámci tejto problematiky Graňák.

„Očakávam, že slovenský zväz príde s podobným rozhodnutím, aké vydal český. Bolo by fajn, ak by hráči do KHL z princípu nechceli ísť hrať, ale sám neviem, či by som bol podobne principiálny, ak by som bol na ich mieste. Nikto by im nemal nič zakazovať, ale keď to podmieni s neúčasťou v reprezentácii, príde mi to legitímne," hovoril Dominik Tomášovi Prokopovi ešte pred včerajším stanoviskom SZĽH.

Celý rozhovor si môžete prečítať na tomto odkaze. Patrí sa dodať, že SZĽH rozhodol, že na účasti slovenských hokejistov pôsobiacich v KHL v národnom tíme nevidí nijaký problém a títo hokejisti majú naďalej otvorené dvere do reprezentácie.