Main Content

Ryan Giggs a domáce násilie: Súd pokračuje, z problémov von zatiaľ nie je

streda, 7. september 2022 18:09 | Autor: TASR

Ryan Giggs
Ryan Giggs | zdroj: TASR

Ryana Giggsa budú po druhý raz súdiť pre obvinenia z domáceho násilia. Sudca v stredu rozhodol, že bývalý futbalový reprezentant Walesu bude opäť čeliť procesu týždeň po tom, čo porota nedospela k verdiktu o obvineniach z napadnutia a použitia nátlakového správania voči jeho bývalej priateľke.

Po schválení žiadosti prokuratúry o druhý súdny proces, sudkyňa Hilary Manleyová stanovila dátum na 31. júla 2023. Podľa odhadov bude trvať tri alebo štyri týždne. Prokurátori tvrdia, že Giggs v novembri 2020 zaútočil na Kate Grevillovú, pričom jej spôsobil ujmu na zdraví vo svojom dome vo Worsley.

Obvinili ho aj z napadnutia Grevilleovej mladšej sestry počas toho istého incidentu. Bývalý hráč Manchestru United všetky obvinenia poprel a porota nemohla dospieť k verdiktu ani po viac ako 20 hodinách rokovaní.

Giggs počas svojej 23-ročnej hráčskej kariéry vyhral s Manchestrom United 13 titulov v Premier League, dva v Lige majstrov a odohral 963 zápasov. V júni odstúpil z funkcie trénera waleského národného tímu s tým, že nechce ohroziť prípravy mužstva na tohtoročné MS v Katare. Informovala agentúra AP.