Main Content

Casemiro sa v slzách lúčil s Realom Madrid. Hovorí, že sa jedného dňa vráti

pondelok, 22. august 2022 18:05 | Autor: TASR

Casemiro
Casemiro | zdroj: TASR

Brazílsky futbalový reprezentant Casemiro sľúbil fanúšikom Realu Madrid, že sa do klubu ešte niekedy vráti. Tridsaťročný stredopoliar odchádza zo španielskeho klubu do Manchestru United, ktorý za neho zaplatí približne 60 miliónov libier.

Casemiro strávil v Reale takmer desať rokov. Do klubu prišiel v roku 2013 zo Sao Paula a od návratu z hosťovania v Porte (2015) patril k základným pilierom stredu poľa spolu s Lukom Modričom a Tonim Kroosom. V Madride získal 18 trofejí, päťkrát sa tešil z triumfu v Lige majstrov a trikrát vyhral La Ligu.

"Chcem, aby bolo jasné, že jedného dňa sa vrátim, aby som ukázal, aký je pre mňa tento klub špeciálny a aby som mu pomohol akýmkoľvek spôsobom, ktorý bude užitočný," povedal v dojemnej rozlúčke so slzami v očiach. "Som nadšený, že môžem rozvíjať moju kariéru v takom klube, ako je Manchester United. Madrid však bude skvelý v súčasnosti aj v budúcnosti. Veľmi vám ďakujem, Hala Madrid!" uviedol.

Casemiro odohral za Real 336 zápasov, strelil 31 gólov a na ďalších 29 prihral. "Keď sme sem s manželkou prišli, nikoho sme nepoznali. Bola to pre nás nová krajina, nový klub a chceli sme tu vybudovať našu budúcnosť, rodinu a naše životy. Keď mi zavolali z Realu, bol som v Sao Paule a bol som z toho nadšený. Vedel som, že jedného dňa budem hrať za prvý tím, ale keď som prišiel, začal som v Castille. Začal som sa učiť hodnoty tohto klubu a tie sú najdôležitejšie. Chcem sa poďakovať riaditeľom, že sa ku mne chovali tak dobre, trénerom a samozrejme spoluhráčom. Bez nich by som nedokázal nič," dodal.