Main Content

Konečne je známy osud kvalifikačného zápasu Brazília vs Argentína. Nie každého to poteší

utorok, 16. august 2022 21:16 | Autor: TASR

Argentína
Argentína | zdroj: TASR

 Zápas juhoamerickej futbalovej kvalifikácie MS 2022 Brazília - Argentína sa nebude opakovať a definitívne ho zrušili. Informovali o tom futbalové zväzy oboch krajín, ktoré vyriešili celú záležitosť v kooperácii s Medzinárodnou futbalovou federáciou FIFA na Športovom arbitrážnom súde.

Duel vlani v septembri prerušili už po siedmich minútach. Dôvodom bol spor okolo porušenia pandemických opatrení týkajúcich sa štvorice hráčov hostí pôsobiacich v britských kluboch - Emiliana Buendiu, Emiliana Martineza, Cristiana Romera a Giovaniho Lo Celsa. Romero, Lo Celso i Martinez nastúpili do zápasu v základnej zostave. Štvorica pricestovala do Brazílie týždeň pred zápasom.

Pre Veľkú Britániu, Indiu a Juhoafrickú republiku však platili špeciálne podmienky, okrem iného 14-dňová karanténa po príchode do krajiny.

Po dlhých ťahaniciach FIFA stanovila nový termín zápasu na 22. septembra 2022. Brazília i Argentína však tvrdili, že jeho odohratie by mohlo negatívne ovplyvniť prípravu oboch reprezentačných tímov na MS v Katare. Informovala o tom agentúra AFP.