Main Content

Kvalitný futbal v Žiline. DAC pod Dubňom nevyhral, vzpruha pre mladý domáci káder

pondelok, 25. júl 2022 07:50 | Autor: TASR

MŠK Žilina
MŠK Žilina | zdroj: TASR

 Futbalisti MŠK Žilina remizovali v 2. kole Fortuna ligy s FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:1.

Domáci išli do vedenia v 13. minúte, keď sa efektným gólom ľavačkou presadil Patrik Myslovič. Hostia boli v prvom polčase strelecky aktívnejší, ale vyrovnali až po zmene strán. Nikola Krstovič prekonal v 77. minúte "nožničkami" Ľubomíra Belka. Čiernohorský útočník skóroval aj v piatom tohtosezónnom vystúpení, na konte má dva góly v najvyššej súťaži a štyri zásahy v predkolách Európskej konferenčnej ligy. V 88. minúte dostal červenú kartu domáci Samuel Gidi, napriek tomu však mohli Žilinčania zvíťaziť. V nadstavenom čase mohol z jedenástky rozhodnúť Adam Kopas, ale Daniel Veszelinov zneškodnil jeho strelu.

Žilinčania majú po dvoch kolách na konte dva body za dve remízy, bez prehry je aj štvorbodový DAC s bilanciou jedno víťazstvo, jedna remíza.

Fortuna liga - 2. kolo:

MŠK Žilina - FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:1 (1:0)

Góly: 13. Myslovič - 77. Krstovič. ŽK: Leitner - Ciganiks, Veszelinov, ČK: 88. Gidi (Žilina). Rozhodovali: I. Kružliak - Hancko, Košecký

Žilina: Belko - Rusnák, Leitner, Stojčevski, Bari - Myslovič, Kopas, Gidi - Galčík (49. Iľko), Jibril (71. Ďuriš), Kaprálik (71. Addo)

Dunajská Streda: Veszelinov - Cigaiks (72. Brunetti), Muhamedbegovič, D. Kružliak, Pinto - Veselovský (83. Dimun), Káčer, Nebyla (72. Nicolaescu) - Andzouana (61. Rymarenko), Krstovič, Moumou (60. Ramadan)