Main Content

Protichodné vyjadrenia v Bayerne. Ako to je v skutočnosti s Lewandowskim?

utorok, 12. júl 2022 16:22 | Autor: TASR

Robert Lewandowski
Robert Lewandowski | zdroj: TASR

Robert Lewandowski absolvoval v utorok v mníchovskej nemocnici predsezónnu lekársku prehliadku s ďalšími futbalistami Bayernu aj napriek pokračujúcemu kontaktu s FC Barcelona. Na konci mája pritom poľský kanonier povedal: "Je isté, že môj príbeh s Bayernom sa skončil." Lekárske prehliadky predchádzali začiatku predsezónnej prípravy.

Španielsky klub už vyjadril záujem o 34-ročného útočníka. "Dali sme mu ponuku a teraz čakáme na odpoveď, uvidíme, či bude pozitívna," povedal 7. júla barcelonský prezident Joan Laporta. Podľa nemeckých médií dala Barcelona počiatočnú ponuku v hodnote 40 miliónov eur, ktorú už medzičasom zvýšila.

Lewandowski prestúpil do Bayernu v roku 2014 z Borussie Dortmund. Vo všetkých súťažiach odohral 375 zápasov a nastrieľal 344 gólov. V sezóne 2020/2021 prekonal ligový rekord Gerda Müllera v počte presných zásahov v jednom ročníku. Poľský kanonier vyhral v drese "Bavorov" v každej sezóne nemeckej Bundesligy titul a trikrát domáci pohár. Okrem toho získal aj trofej v Lige majstrov a na majstrovstvách sveta klubov FIFA.

Poliakovi ešte zostáva v Bayrne kontrakt na jeden rok. "Zmluva je zmluva," povedal prezident Bayernu Herbert Hainer pre agentúru AFP. V sobotu nemeckí šampióni usporiadajú oficiálnu prezentáciu svojho tímu v Allianz Arene.