Main Content

Neymar sa stane hráčom Chelsea. Dáva to všetky zmysly sveta (komentár)

štvrtok, 30. jún 2022 12:38 | Autor: Jakub Vaverka

Neymar
Neymar | zdroj: TASR

Neymar má 30 rokov a dnes už môžeme pokojne napísať, že jeho prestup do Paríža nedopadol tak, ako si predstavoval. Keď v roku 2017 odchádzal za rekordných 222 miliónov eur z Barcelony do Parku Princov, mal smelé predstavy.

Komentár Jakuba Vaverku

Chcel sa stať najlepším hráčom na svete, vyhrať Ligu majstrov a aj Zlatú loptu. Nepodarila sa mu ani jedna zo spomínaných vecí. Okrem toho, jedným z dôvodov, prečo z Barcelony odchádzal, bolo, že nechcel byť číslo dva, inými slovami, byť v tieni legendárneho Lionela Messiho. Aký to paradox, teraz je Ney v PSG číslom tri, nielen za Messim, ktorý medzičasom prišiel za ním, ale aj za Kylianom Mbappém, ktorý je pre Paríž jednoznačným franchise playerom.

Brazílsky útočník nemá ideálny vzťah s klubovým vedením a ani s fanúšikmi. Toto leto je už tradične spájaný s návratom do Barcelony (ktorá má naňho zrejme toľko financií ako naša redakcia), s Juventusom Turín (fakt, do Talianska?) a v neposlednom rade s odchodom do anglickej Premier League. Hovorilo sa o interese Newcastlu United, ale ako to slušne povedať, ehm, The Magpies nie sú mužstvo pre Neymara.

Neymar
Neymar | zdroj: TASR

Potom je tu Chelsea. Londýnsky veľkoklub, ktorý si prechádza turbulentným obdobím. A teraz vám vysvetlím, prečo podľa mňa brazílsky útočník prestúpi na Stamford Bridge. Dôvodov, že to tak skutočne bude, je hneď niekoľko. Neymar potrebuje zmenu, to je evidentné každému, pričom bude chcieť ísť do klubu, ktorý má kvalitu na to, aby bojoval každoročne o trofeje. Takým Chelsea rozhodne je.

Ďalej je tu faktor nových majiteľov The Blues. Chcú dať najavo, že klub ostane medzi svetovou špičkou a sú ochotní investovať do nových posíl. Preto sa očakáva príchod hráča, ktorý urobí poriadny hluk medzi verejnosťou aj konkurenciou. Neymar takým hráčom dozaista je, o tom nemusí nikto pochybovať. Je to nielen kvalitný futbalista, ale aj marketingová zbraň, nehovoriac o brazílskom trhu a jeho vplyve naň.

Tretí faktor: Thomas Tuchel. O nemeckom trénerovi Neymar svojho času vyhlásil, že by na ihrisku zaňho aj umrel. A niečo také od Brazílčana počúvame minimálne, ba až vôbec. Tuchel má Neymara rád, postúpili spoločne do finále Ligy majstrov a slávili úspech na francúzskej pôde. Nehovoriac o tom, že Ney by pod TT poriadne drel, s čím by ale nemal v tomto prípade problém, pretože už vie, ako Tuchel pracuje.

Môžem pokračovať. Premier League je najsledovanejšia liga na svete a Neymar má pozornosť rád. V Chelsea by bol najväčším menom, čo má taktiež rád. Mohol by svoje futbalové dedičstvo posunúť na ďalší level, pretože by dokázal, že sa vie presadiť aj v Anglicku. A samotný Londýn, po Barcelone a Paríži ďalšie mesto, kde človek vyslovene chce žiť a nenudil by sa tam. 

Aj brazílsky stopér Chelsea Thiago Silva sa nechal počuť, že jeho krajan a kamarát Neymar, jednoducho musí toto leto prestúpiť do Londýna. Ja si to myslím tiež. Financie v tomto prípade problémom nie sú. Toto je transfer, ktorý dáva všetky zmysly sveta.