Main Content

Gabriel Landeskog: Nikto nečakal, že to bude ľahké. Chceli sme to dokončiť,...

sobota, 25. jún 2022 09:55 | Autor: TASR

Gabriel Landeskog
Gabriel Landeskog | zdroj: TASR

Hokejisti Tampy Bay Lightning neumožnili hráčom Colorada oslavovať zisk Stanleyho pohára. V piatom stretnutí finálovej série NHL zvíťazili v noci na sobotu na ľade tímu Avalanche 3:2 a znížili stav série na 2:3 na zápasy.

Colorado v piatom zápase ani raz neviedlo. Na 1:1 vyrovnal Valerij Ničuškin, na 2:2 obranca Cale Makar, ktorý je s 29 bodmi tretí v produktivite play off. Pri góle Makara v 43. minúte usmernil puk korčuľou do vlastnej bránky Černák, keď sa snažil odstaviť spred bránkoviska Ničuškina.

“Išlo to od korčule nášho hráča do bránky. To sa stáva. Na druhej strane podobné situácie treba robiť aj na druhej strane, je dôležité ísť do bránkoviska a tlačiť sa pred bránku. Našťastie sme pár minút po vyrovnávajúcom góle skórovali opäť my,” povedal útočník Tampy Perry, ktorý ako jediný muž v histórii NHL skóroval vo finále za štyri rôzne tímy. Colorado vyslalo na bránku hostí 37 striel. “Nikto nečakal, že to bude jednoduché. Chceli sme to dokončiť, mali sme za sebou skvelé publikum, ale Vasilevskij mal opäť svoj deň. Hrali sme dobre, vyrovnali sme v tretej tretine, ale škoda posledného gólu, keď strela prekĺzla cez ‘Kuempsa’,” dodal kapitán “lavín” Gabriel Landeskog.