Main Content

Nenápadný Artturi Lehkonen: V čom je podobný Mariánovi Hossovi?

utorok, 7. jún 2022 15:40 | Autor: Róbert Kalnický

Lehkonen x Hossa
Lehkonen x Hossa | zdroj: TASR

Artturi Lehkonen sa pred Trade Deadline stal jednou z posíl Colorada Avalanche. Vedenie Lavín dúfalo, že fínsky útočník zapadne do tímu a pomôže v boji o Stanley Cup.

To sa napokon aj stalo. 26-ročný fínsky útočník sa v mužstve z Denveru usadil. V play-off strieľa dôležité góly. Jeden z nich dosiahol aj dnes v noci na ľade Edmontonu, kedy poslal Avalanche už do finále Stanley Cupu. Zaujímavosťou je, že podobný kúsok sa mu podaril aj vlani, kedy rozhodol šiesty zápas Montrealu proti Vegas a poslal Habs do finále. O najprestížnejšiu hokejovú trofej si teda zahrá znovu.

A v čom je podobný Mariánovi Hossovi? V zámorí Lehkonena prirovnávajú k našej legende z jediného dôvodu. Aj Marián Hossa si zahral v roku 2008 finále za Pittsburgh a neuspel. O rok neskôr si finále zopakoval za Detroit a taktiež neuspel. Rodák zo Starej Ľubovne sa však dočkal v rokoch 2010, 2013 a 2015. 

V prípade, že by Colorado tohtoročné play-off nedokázalo dotiahnuť do úspešného konca, prepojenie Lehkonen - Hossa by mohlo byť ešte silnejšie.