Main Content

3 hráči, ktorí by mali opustiť Carolinu Hurricanes: Útok utrpí trhliny

pondelok, 6. jún 2022 11:46 | Autor: Róbert Kalnický

Carolina Hurricanes
Carolina Hurricanes | zdroj: TASR

Carolina Hurricanes má za sebou veľmi smutný záver sezóny. V play-off vypadli v siedmom zápase druhého kola s New Yorkom Rangers. Veľkú rolu zohrali zranenia a aj to, že do GAME 7 musel nastúpiť aj Pyotr Kočetkov, ktorý bol až brankárskou trojku Hurikánov.

V lete prídu zmeny, ktoré sa dotknú najmä útoku. V Severnej Amerike očakávajú, že dres tímu z mesta Raleigh už viac neoblečú útočníci Derek Stepan, Max Domi a Nino Niederreiter. Stepanovi po sezóne skončí zmluva, avšak neočakáva sa, že vedenie Canes s ním predĺži zmluvu. Dôvod je prostý, skúsený útočník je hráčom do bottom six a tá potrebuje zlepšenie.

Max Domi prišiel ako posila pred play-off. Hoci nepatril medzi najhoršie príchody pre tím Canes, nepredviedol výkony, ktoré by presvedčili vedenie Caroliny o jeho kvalitách. V drese Hurikánov v základnej časti odohral 19 zápasov s bilanciou 2+5, v play-off v 14 štartoch mal bilanciu 3+3. Ofenzívna produkcia Domiho v posledných rokoch upadla a očakáva sa, že na trhu s voľnými hráčmi bude o jeho služby viacero záujemcov.

O prestupe Niederreitera sa špekuluje už dlho. Viaceré šumy zo zámoria hovorili o odchode už počas sezóne. To sa však nestalo a teraz, avšak teraz je situácia okolo 29-ročného Švajčiara iná. Na trhu s voľnými hráčmi je mnoho záujemcov, pretože sa jedná o krídelníka, ktorý dokáže byť veľmi produktívny a má bohaté skúsenosti aj z bojov v play-off.