Main Content

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Weiss ako platinový partner SFZ, Gorily v Egypte

pondelok, 6. február 2012 14:25 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Weiss ako platinový partner SFZ, Gorily v Egypte
KOMENTÁR TÝŽDŇA: Weiss ako platinový partner SFZ, Gorily v Egypte | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Práve skončený týždeň sa stal definitívne minulosťou. Odohrali sa v ňom zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet futbalu. Prinášame vám fejtónovým perom napísané to najzaujímavejšie, čo nám futbal ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Platinový partner Weiss

Skončila sa prvá časť reprezentačného dobrodružstva o bájnom cárovi Vladimírovi Vladimirovičovi, ktorý prerušil písanie svojej story v polovici príbehu. Ale koniec vlastne nastal ešte skôr, ako na novej zmluve stihol uschnúť atrament. Pretože v Afrike sme nechali zdá sa viac, ako len dobre vykonanú prácu. Keby to len Vladimír vedel, podpísal by zrejme veru v inom prostredí, kde by mu nevyhadzovali na oči napríklad plat, hoc aj 5-krát vyšší ako bral tu v našom závistlivom svete. A novinárom? Tým by zrejme tiež nemal čo povedať, aj keď vulgarizmy sa učia v každom jazyku najrýchlejšie. Treba priznať, že bol hlúpy, keď sa vydal na prekážkovú trať, kde sa mu hádzali pod nohy stále väčšie polená. Zopár si ich síce prihodil aj sám, ale aj tie by preskočil, keby mal pomoc. Tú nenašiel, naopak bol požiadaný, aby on pomohol rozťať pre SFZ gordický uzol od volebnej konferencie v septembri 2010. A tak dlho s Jánom Kováčikom kuli meč, ktorý by to dokázal. Nakoniec ho našli a dohodou rozťali a tak puto sa skončilo, aj keď roztrhnuté bolo už dávno. Weiss sa stal pre SFZ personou non grata a svojím rozhodnutím vzdať sa minimálne vyše 700 000 eur sa paradoxne stal, jedným z platinových partnerov SFZ, ktorých na zväze vítajú s otvorenou náručou. Pretože za približne takúto sumu sa ním môžete stať aj vy. Ale dajte pozor, aby aj váš vklad bol medializovaný, ak to teda budete chcieť. Vladimír Vladimirovič si totiž na tom nepotrpí. Medzi oficiálnymi platinovými partnermi zväzu sa zatiaľ nenachádza a nemal zatiaľ ani záujem o tlačovku, kde by bol tento jeho kapitálový vstup predstavený. Radšej sa odletel ohriať do Španielska a ani nehovorí haló do telefónu, napriek tomu, že to poriadne haló u nás vyvolalo.

Gorily v Egypte

Bohužiaľ aj takéto veci sa ešte vo svete dejú. Stačí iba zmiešať jednu z najhorších vecí na svete s jednou z tých najlepších. Politika sa opäť mieša do futbalu a to v plnej miere. V Egypte si spravili poriadok s najvyššími vládcami, čo u nás akosi nejde a zaplatili za to životmi ľudia, pretože tamojšia polícia chcela dokázať, že bez nej to nejde. Útok na fanúšikov najpopulárnejšieho egyptského klubu Al-Ahly, ktorých na vidieku krajiny hlboko nenávidia, doslova zabil nie iba 2 muchy jednou ranou. Išlo o pomstu polície, ktorá stále sympatizuje so zvrhnutým prezidentom Husním Mubárakom. Pretože toho z funkcie prezidenta pomohli zosadiť aj fanúšikovia Al-Ahly. Svet zostal v šoku a krv tiekla prúdom. O 2 dni na to sa u nás protestovalo proti Gorilám, ktorých každý pozná. Nudný protest, kvôli ktorému ani Gorily zo stromov nezliezli a jedli v pokoji svoje banániky ďalej, sa zmenil iba v jednom momente. Naša polícia totiž všetko vie dopredu a tak sa pripravila, vraj aj na futbalových fanúšikov, ktorí sa mali spojiť. Nie tak dávno tvrdili, že sú nezmieriteľní a nemôžu byť v jednej hale. Nič nové pod slnkom, aj zákony si tu každý vykladá, ako mu to práve vyhovuje. Len jedna vec zaráža, ak v priebehu mesiaca už druhýkrát, akože čosi zachytili musia potom vedieť o tých osobách všetko a nič nerobia. Iba sa snažia zakryť vlastné gorilie výkaly, takýmito super akciami, na ktoré sú nadržaní snáď viac ako násťročná pri násťročnom.
 
Zhrnutie v zhrnutí

Real Madrid si udržuje Barcelonu na dištanc a Vladko Weiss sa v Španielsku rozstrieľal. Kto vie čo to s tým Miňkom Stochom v poslednej dobe pijú za elixír. To v Anglicku nikto elixír nepije, pretože tam každý iba stráca čo sa dá a keď sa už nedá, rozhodca to dá. Primrznutí boli aj v Taliansku a tak prvých 5 mužstiev nebodovalo naplno. V Nemecku je po dlhšej dobe zmena na čele a úradujúci majster z Dortmundu si opäť brúsi zuby na titul. Ten by chcel aj Paríž St. Germain vo Francúzsku a cestu mu pomaličky uvoľňujú aj najväčší súperi.
 

Odporúčané články