Main Content

AKTUÁLNE: Slovensko po prvej tretine vedie nad Francúzskom

piatok, 13. máj 2022 15:17 | Autor: Róbert Kalnický

Juraj Slafkovský
Juraj Slafkovský | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti po prvej tretine v úvodnom zápase na svetovom šampionáte vedú po prvej tretine nad Francúzskom 1:0.

Zápas odštartoval vo veľkom tempe a v prvej minúte sme hneď ohrozili brankára Buyssea v bráne Francúzov. V 3. minúte prenechal Liška puk Grmanovi. Jeho jedovka však v sieti neskončila. O pár okamihov neskôr mali príležitosti aj Reganda či Slafkovský. V 5. minúte prvýkrát zakročoval aj Rybár po strele Kevina Bozona.

V 9. minúte reprezentanti z krajiny Galského kohúta zatlačili našich. Bezúspešne. Nasledovala dobrá príležitosť Lantošiho - Buysse zachytil v lapačke. V 11. minúte sme videli nádhernú akciu nášho národného tímu a skóre otvoril Pavol Regenda. Asistencie si pripísali Mário Grman a Miloš Roman.

V tej istej minúte však fauloval Gachulinec a Francúzi dostali príležitosť zahrať si v presilovej hre. V nej najprv popálila Rybára strela Leclerca, potom to skúšal Rech. V závere hry v počernej výhody to skúšal aj Crinon - neúspešne. V 15. minúte mal príležitosť Slafkovský, avšak neuspel.

V 17. minúte mohol vyrovnať Rech, puk za Rybárov chrbát neprepasoval. V závere zaujala potýčka medzi Pospíšilom a Texierom.