Main Content

OFICIÁLNE: Antonio Rüdiger skončí v londýnskej Chelsea

pondelok, 25. apríl 2022 08:28 | Autor: TASR

Antonio Rüdiger
Antonio Rüdiger | zdroj: TASR

Tréner futbalistov Chelsea Londýn Thomas Tuchel v nedeľu potvrdil, že po sezóne v klube skončí pôsobenie nemecký stopér Antonio Rüdiger. Tuchel sa krajana neúspešne snažil presvedčiť, aby na Stamford Bridge predĺžil zmluvu, ktorá sa mu skončí po tejto sezóne.

Dvadsaťdeväťročný zadák pôsobil v tíme "The Blues" päť rokov. Do Londýna prišiel v roku 2017 z AS Rím. Zaujímajú sa o neho európske veľkokluby ako Real Madrid, FC Barcelona, Bayern Mníchov či Paríž Saint-Germain. Klub je po sankciách britskej vlády voči majiteľovi Romanovi Abramovičovi v ťažkej situácii a už by si Rüdigera ani nemohol dovoliť. Rokoval s ním o novej zmluve ešte pred ruskou inváziou na Ukrajinu, ale vtedy neprišlo k dohode.

"Vieme, že médiá riešia túto situáciu. Tá je taká, že chce odísť. Je to jeho rozhodnutie, informoval ma o ňom v súkromnom rozhovore. Klub aj ja sme urobili všetko, ale už máme kvôli sankciách zviazané ruky a nemôžeme si nič dovoliť. Ak by neboli sankcie, aspoň by sme to skúsili, teraz už nič nezmôžeme. Neberieme to osobne, je to jeho rozhodnutie. Je kľúčovou postavou našej hry a tak to aj zostane do konca sezóny. Je je to frustrujúce, bude nám chýbať, v kabíne nám dodával odvahu," povedal Tuchel v nedeľu po výhre 1:0 nad West Hamom United. Rüdiger pre zranenie nenastúpil. Informovala agentúra AFP.