Main Content

Tento tím sa oplatí sledovať medzi sezónami. V hre odchod hviezd

streda, 20. apríl 2022 09:26 | Autor: Róbert Kalnický

Minnesota Wild
Minnesota Wild | zdroj: TASR

Veľký problém bude musieť riešiť v Minnesote Wild. Dá sa očakávať, že medzi sezónami sa pokúsia vymeniť jedného z dvojice Kevin Fiala, Matt Dumba. Informuje o tom Michael Russo s odvolaním na vykúpenie spod zmlúv Zacha Pariseho a Ryana Sutera.

GM Divochov Bill Guerin sa dostáva do nezávidenia hodnej situácie. Fiala, ktorý je v tomto momente druhým najproduktívnejším hráčom tímu, bude po sezóne voľným hráčom. Interes o služby mladého produktívneho Švajčiara je obrovský, avšak Divosi by si ho najradšej udržali vo svojich radoch.

A to je dôvod, prečo sa začína špekulovať o odchode Matta Dumbu. 27-ročný Kanaďan zaťažuje platový strop šiestimi miliónmi dolárov. Kontrakt má platný do konca ročníka 2022/2023, po ktorom sa stane neobmedzeným voľným hráčom. To je dôvod, prečo bude ťažké šikovného praváka vymeniť.

Wild sa začínajú pomaly pripravovať na boje v play-off, avšak generálny manažér a vedenie Wild musia niekde v podvedomí držať fakt, že v lete o jednu zo svojich hviezd pravdepodobne prídu.