Main Content

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Mourinho našiel svoje gule. Sexom k zraneniam.

pondelok, 30. január 2012 13:38 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Mourinho našiel svoje gule.  Sexom k zraneniam.
KOMENTÁR TÝŽDŇA: Mourinho našiel svoje gule. Sexom k zraneniam. | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto ilustračné

Práve skončený týždeň sa stal definitívne minulosťou. Odohrali sa v ňom zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet futbalu. Prinášame vám fejtónovým perom napísané to najzaujímavejšie, čo nám futbal ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Mourinho našiel svoje gule

V lete roku 2010 majitelia lode menom Real Madrid opäť hľadali nového kapitána pre svoju loď, ktorá bola síce krásne dobiela naleštená, ale nedokázala opätovne vyhrať žiadne veľké námorné preteky. Navyše v domácich regatách do nej pravidelne narážala konkurenčná flotila a robila jej stále nové diery do trupu.

Cez tieto diery vypadávali postupne ťažké milióny za nové nákupy do jej zariadenia, ktoré opätovne cez ne vypadávali do mora a nakupovali sa stále nové zbytočnosti. V lete toho roku sa v milánskom prístave hrdil všetkými možnými titulmi jeden svetový námorný fenomén. Ten nemohol odolať výzve svojho života a tak na nablýskanú loď prišiel portugalský kapitán José Mourinho.

Loď išla správnym smerom, ale búrka mala iba prísť. A prišla a to poriadna. U starého známeho dostala loď päť nových dier a portugalský kapitán v tej búrke nechal aj svoje gule. Odvtedy chodil pravidelne do búrky bez nich. Neskôr na búrku vymyslel brzdiacu taktiku s tromi čističmi v strede poľa, za ktorú dostal iba jeden pohárik. Touto svojou taktikou dosiahol to, čo v takmer tom istom čase iná loď menom Costa Concordia, narazil na dno a začalo mu zatekať. Symbolika ako vyšitá. Názov concordia bol totiž vybraný ako vyjadrenie pre nepretržitú harmóniu, jednotu a mier medzi Európskymi národmi. A práve harmóniu, jednotu a mier mal podľa médií stratiť aj na svojej lodi. Pri tomto mágovi si ale nemôžete byť istý ničím. Možno celú túto komédiu zrežíroval on sám, pretože je nezvyčajne dlho ticho. A v stredu konečne prehovoril aj v taktike proti búrke a išiel priamo na férovku do nej. Ešte mu to síce nevyšlo, ale škrabance dostal v prvej partií a z tej druhej vyšiel aspoň ako morálny víťaz. Mourinho si zobral z Nou Campu naspäť svoje gule, ktoré tam pred vyše rokom stratil.



Sexom k zraneniam. Pomôže Berlusconi?

Kevin-Prince Boateng sa stal hviezdou z večera do rána. Prešiel všetkými mládežníckymi reprezentáciami Nemecka, aby sa nakoniec stal reprezentantom Ghany. Zažiaril na MS 2010 a získal angažmán v AC Miláno. A rýchle tempo pokračovalo. V septembri minulého roka sa rozviedol, v októbri si našiel novú priateľku, začiatkom novembra ukončil reprezentačnú kariéru pre vysilenie a medzitým žiaril v klubovom drese. Chlapec vyletel ako kométa a zdalo by sa, že všetko je ideálne. Zrejme ale spravil chybu výberom novej frajerky.

Melissa Satta má síce všetko čo by ste chceli, ale vyciciava silu aj z takéto borca ako je Kevin-Prince. U nej to nie je prvý krát. Aj jej bývalý Christian Vieri musel skončiť kariéru pre vysilenie a vekom to zdá sa nebolo. Veď stačil iba necelý mesiac v jej spoločnosti, aby ukončil v mladom veku reprezentačnú kariéru. Podľa jeho vtedajších slov kvôli tomu, že sa dve veci nedajú fyzicky zvládnuť. A zdá sa, že tento potetovaný bujačisko nezvláda ani uľahčenú kombináciu. V poslednej dobe mu totiž pribúdali svalové zranenia. Vyvrcholilo to v derby s Interom a vysvetlenie poskytla minulý týždeň jeho nymfomanka. Vraj sa týmto problémom nečuduje, keď majú sex 7 až 10 krát do týždňa a vždy bez predohry. A každé malé dieťa predsa už vie, že bez poriadnej rozcvičky hrozí zranenie. Ak bude chcieť majiteľ AC Miláno Silvio Berlusconi, aby jeho klenot bol vo forme a hlavne zdravý, zrejme bude musieť pomôcť aj inak ako platom. S tým by ale tento známy sukničkár nemal mať žiadny problém. Ak to nebude stačiť káder Milánčanov je široký a ukáže sa tak ten správny teamspirit.



Zhrnutie v zhrnutí

V Španielsku Real Madrid zväčšoval všetko čo sa dalo. Najprv atmosféru pod pokrievkou, potom neúspešnú sériu proti Barcelone a týždeň ukončil zväčšením náskoku na čele ligovej tabuľky na 7 bodov. V Anglicku si nikto náskok zväčšovať nemohol iba FC Liverpool si zlepšil náladu v pohároch a to pokorením celého Manchestru. Prvou obeťou bola modrá polovica a cez víkend padla aj tá červená. V Taliansku je stále prehrou nepoškvrnený Juventus Turín. Vo Francúzsku sa opätovne naučil vyhrávať Paríž St.Germain. V Nemecku sa stal zázrak a už odpísaný Radoslav Zabavník opäť nastúpil v drese Mainzu. A že Slovákom ide karta potvrdil aj mladší Vladimír Weiss na čo nadviazal už pravidelne pavučiny vymetajúci Miroslav Stoch.
 

Odporúčané články