Main Content

Tréner Celtics Udoka načrtol jednoduchú formulku k úspechu

štvrtok, 7. apríl 2022 12:30 | Autor: TASR

Boston Celtics
Boston Celtics | zdroj: TASR

Basketbalisti Brooklynu Nets zvíťazili v noci na štvrtok v NBA na palubovke New Yorku Knicks 110:98, hoci na začiatku tretej štvrtiny prehrávali o 21 bodov. Posilnili si tak šancu na zisk najlepšej pozície v play in.

Kevin Durant sa na víťazstve hostí podieľal 32 bodmi, 11 asistenciami a 10 doskokmi, z toho 23 bodov zaznamenal v druhej polovici stretnutia. Dosiahol 14. triple double v kariére.

Boston uspel na ihrisku Chicaga presvedčivo 117:94 a vylepšil si vyhliadky v boji o konečné druhé miesto vo Východnej konferencii po základnej časti. V tesnom súboji má náskok pol duelu pred Milwaukee a Philadelphiou, za vedúcim Miami zaostáva o dva zápasy.

Chicago je šieste a má istotu priameho postupu do play off, piate Toronto sa mu však vzdialilo na 1,5 stretnutia. Celtics potiahol s 25 bodmi Jaylen Brown. Doplnili ho dvaja spoluhráči s double double - Al Horford so 17 bodmi a 10 doskokmi a Jayson Tatum s 16 bodmi a 10 doskokmi. Boston od 22. januára vyhral 27 stretnutí a prehral iba šesťkrát. "Je to jednoduchá formula. Obrana musí fungovať na najvyššej úrovni, v útoku si treba posúvať loptu a nehrať sebecky. Výsledky sa potom dostavia," prezradil recept na úspech tréner Celtics Ime Udoka podľa AP.

Najlepší tím lígy Phoenix prehral na palubovke Los Angeles Clippers 109:113. Suns majú už istotu najvyššieho nasadenia a nechali odpočívať všetky opory, Clippers už s určitosťou skončia ôsmi na západe a budú hrať play in.