Main Content

Tuchel neverí, že Chelsea postúpi. Výkony sú alarmujúce

štvrtok, 7. apríl 2022 09:05 | Autor: TASR

Thomas Tuchel
Thomas Tuchel | zdroj: TASR

Tréner Chelsea Thomas Tuchel po prehre s Realom Madrid 1-3 neverí v postup svojho tímu do semifinále Ligy majstrov.

Hráčom Chelsea sa  v závere prvého polčasu podarilo znížiť po hlavičke Kaia Havertza, no na začiatku druhého dejstva spravil brankár Edouard Mendy obrovský kiks pri rozohrávke, Benzema ustál súboj s obrancom a z diaľky dokonal hetrik.

Z uplynulých 11 gólov Realu vsietil francúzsky kanonier 10. V tejto sezóne si v 36 zápasoch vo všetkých súťažiach pripísal na konto už 37 presných zásahov. "Na Stamford Bridge to bol pre nás jeden z magických večerov. Od začiatku zápasu sme išli za víťazstvom. Chceli sme ukázať, akú má Real Madrid silu. Dva góly v priebehu niekoľkých minút nás dostali na koňa. Už v prvom polčase som mohol zavŕšiť hetrik, no nevyužil som veľkú šancu. O to väčšiu radosť som mal z tretieho gólu, ktorý padol hneď v úvode druhého polčasu. Bol to z našej strany veľmi dobrý výkon, všetko fungovalo perfektne," mädlil si ruky Benzema.

Kormidelník Chelsea Thomas Tuchel po skončení duelu soptil. Šance jeho tímu na postup označil pred budúcotýždňovou odvetou na Santiago Bernabeu (12. apríla) za nereálne: "Po reprezentačnej prestávke je dobrá forma fuč, nehráme na potrebnej úrovni. Pred odvetou som realista. Koľko futbalových tímov dokáže v Lige majstrov na pôde Realu Madrid zmazať dvojgólové manko z prvého zápasu alebo vyhrať o tri góly?"

Jeho zverencom sa nepodarilo rehabilitovať za nečakanú domácu prehru 1:4 s nováčikom Premier League Brentfordom. "Prvý polčas bol jeden z najhorších, aký som videl v podaní Chelsea na Stamford Bridge. Bol som veľmi sklamaný. Nedokážem si to vysvetliť, lebo pred reprezentačnou pauzou sme ťahali víťaznú sériu a boli sme veľmi konkurencieschopní. V obrane sme kopili rovnaké chyby ako proti Brentfordu. V uplynulých dvoch zápasoch sme inkasovali sedem gólov a to je alarmujúce," zdôraznil frustrovaný Tuchel.