Main Content

Problémy okolo odchodu Dadonova. Prípad vyšetruje NHLPA

streda, 23. marec 2022 09:22 | Autor: TASR

Evgeni Dadonov
Evgeni Dadonov | zdroj: © TASR

Hráčska asociácia NHL (NHLPA) vyšetruje okolnosti výmeny ruského hokejistu Jevgenija Dadonova z Vegas Golden Knights do Anaheimu Ducks. NHLPA spolupracuje pri vyšetrovaní s vedením NHL a je možné, že liga transakciu anuluje, uviedla televízia TSN.

Golden Knights tesne pred pondelkovou uzávierkou výmien poslali Dadonova a podmienený výber v 2. kole draftu do Anaheimu za práva na útočníka Ryana Keslera a obrancu Johna Moorea. Podľa NHLPA má ruský útočník v zmluve modifikovanú klauzulu o nemožnosti výmeny bez jeho súhlasu a on sa jej nechcel vzdať. Vedenie Vegas však tvrdí, že Dadonov stratil túto výhodu už pri minuloročnej výmene z Ottawy do Vegas. Senators sa vyjadrili, že 33-ročný krídelník do potrebného termínu (1. júla 2021) nedodal zoznam tímov, do ktorých chce byť vymenený.

Pre Dadonova by bol Anaheim štvrtý klub v NHL, v ktorej odohral väčšinu z doterajších 401 zápasov za Floridu. V sezóne 2021/2022 nastúpil v drese Golden Knights v 62 zápasoch, v ktorých si pripísal 27 kanadských bodov (15+12).Kesler doteraz odohral v profilige celkovo 1102 zápasov, no posledný ešte v sezóne 2018/2019. Odvtedy absentuje pre zdravotné problémy, pričom ročník 2021/2022 je pre neho posledný v rámci šesťročnej zmluvy, ktorú podpísal v roku 2016. Kariéru už neoficiálne ukončil.

Na listine dlhodobo zranených hráčov je aj Moore, 31-ročný americký obranca patril Anaheimu iba dva dni. Ducks ho získali 19. marca po výmene s Bostonom. Knights angažovaním Keslera a Moorea chceli najmä manažovať svoj priestor pod napätým platovým stropom.