Main Content

Wozniacka musí viac útočiť, radí Martina Hingisová

streda, 25. január 2012 16:00 | Autor: TASR

Už aj bývalá svetová jednotka Martina Hingisová radí "dosluhujúcej" Caroline Wozniackej prejsť z obrany do útoku.

Trojnásobná víťazka Australian Open sa ukázala v Melbourne po piatich rokoch a predstavila sa aj na dvorcoch v programovej sekcii legiend v spoločnosti Martiny Navrátilovej, Tracy Austinovej, Barbary Schettovej, Ivy Majoliovej a Nicole Bradtkeovej.

Tridsaťjedenročná Švajčiarka vyzerala byť v dobrej forme a okrem úderov nebola skúpa ani na úvahy smerom k Wozniackej, ktorá po vypadnutí vo štvrťfinále s úradujúcou austrálskou šampiónkou Kim Clijstersovou uvoľní k 30. januáru post svetovej jednotky.

Hingisová vidí v Dánke prototyp silovej hráčky s defenzívnym zameraním, ktorý v jej ére reprezentovali Monika Selešová, Steffi Grafová, Jennifer Capriatiová, Lindsay Davenportová a na úplnom konci aj sestry Williamsové.

"Myslím si, že v tom čase ešte nedokázali natoľko kontrolovať svoju silu, preto som s nimi mohla odohrať skvelé zápasy. Presadzovala som sa taktickou hrou. Dnes je všetko inak," povedala najmä k Serene a Venus Williamsovým Hingisová a nezabudla pridať radu pre Wozniacku.

"V dnešnom tenise sa nemôžete držať stále vzadu. Ona to tak robí. Musí začať viac útočiť, inak ju na grandslamových turnajoch vždy niekto zdolá. Je to skvelá hráčka, rada by som od nej videla viac aktivity. Proti tenistkám ako Šarapovová, Clijstersová či Serena nemá šancu, keď bude iba brániť," dodala najmladšia víťazka v histórii Australian Open.

© WEBNOVINY