Main Content

VIDEO: Takto sa stal Filip Forsberg rekordérom Predators

utorok, 22. marec 2022 08:45 | Autor: TASR

Filip Forsberg
Filip Forsberg | zdroj: TASR

Hokejisti Colorada zvíťazili v zápase NHL na domácom ľade nad Edmontonom 3:2 po predĺžení. Rozhodol o tom po 52 sekundách extračasu Nathan MacKinnon. Oba góly Avalanche v riadnej hracej dobe strelil fínsky útočník Mikko Rantanen. Colorado zvíťazilo vo štvrtom zápase za sebou.

Avalanche ukončili víťaznú sériu Oilers, ktorí predtým zvíťazili v piatich zápasoch za sebou. Pre Avalanche to bolo štvrté víťazstvo v sérii, celkovo už 45. v sezóne a s 95 bodmi si upevnili pozíciu lídra NHL. Už 70. bod v sezóne dosiahol Cale Makar, ktorý sa stal druhým obrancom v klubovej histórii "lavín," a prvým od presťahovania klubu z Quebecu do Denveru, ktorý dosiahol na túto métu. Bod za asistenciu si pripísal útočník Edmontonu Connor McDavid, ktorý si 91. bodom v sezóne upevnil pozíciu najproduktívnejšieho hráča celej súťaže. Dva góly Avalanche strelil fínsky útočník Mikko Rantanen. "Mikko je počas celej sezóny úžasný. Je to jeden z najlepších hráčov v lige. Vždy si nájde spôsob, ako strieľať góly v presilovkách. Neviem, aké sú čísla, ale mám pocit, že každý rok je v presilovkách najlepší," povedal MacKinnon.

Na triumfe Nashvillu 6:3 v Anaheime sa piatimi bodmi podieľal švédsky útočník Filip Forsberg. Dal dva góly, zapísal si aj tri asistencie. S 35 gólmi v sezóne stanovil klubový rekord Predators. Dva góly v presilovkách pridal Matt Duchene, ktorý mal bodovú bilanciu 2+1. "V prvej a druhej tretine sme nehrali najlepšie a v hre nás držal náš brankár, ktorý nás podržal pri veľkých šanciach Ducks. Snažím sa držať krok s "Dutchym" (Ducheneom, pozn.), ktorý hrá skutočne fantasticky," poznamenal Forsberg, ktorému Duchene vrátil kompliment: "Navzájom sa posúvame. Ak chcete dosiahnuť úspech, tak musíte pracovať spoločne. Obaja prežívame najlepšie sezóny kariéry. Vzájomná konkurencia je skvelá a pre mňa je česť byť po boku takého hráča." Ducks prehrali siedmy zápas za sebou. Josi aj Duchene bodovali už v 10. zápase za sebou, čím pomohli "predátorom" na postup už na 4. miesto v Západnej konferencii. Švajčiarskeho kapitána Josiho vyhlásili za najlepšieho hráča uplynulého týždňa, v ktorom si v každom zo štyroch zápasoch pripísal minimálne po tri body. Proti Anaheimu úspešnú sériu ukončil, keď získal "iba" dva.

Hráči Bostonu Bruins zvíťazili na ľade Montrealu Canadiens 3:2 po predĺžení, keď o ich triumfe rozhodol v 34. sekunde predĺženia Brad Marchand, pre ktorého to bol druhý gól v zápase. Bruins triumfovali nad tradičným rivalom už v šiestykrát za sebou.

Klub Minnesota Wild angažoval v posledný deň prestupového obdobia (21. marca) skúseného kanadského brankára Marca-Andreho Fleuryho. Ten bol v zápase proti Vegas Golden Knights v pozícii brankárskej dvojky za Camom Talbotom, ktorý si pripísal 28 zákrokov a dosiahol druhé čisté konto v sezóne. Gól na 1:0, ktorý sa napokon ukázal ako víťazný, strelil už v 6. minúte strelil Nicolas Deslauriers. Ten prišiel k Wild v závere prestupového obdobia a stal sa siedmym hráčom v klubovej histórii, ktorý strelil víťazný gól vo svojom debute.

Do štyroch zápasov pondelňajšieho programu nezasiahli žiadni slovenskí hokejisti.

NHL - sumáre:

Montreal Canadiens - Boston Bruins 2:3 pp (0:1, 1:0, 1:1 - 0:1)

Góly: 29. Savard (Romanov, Byron), 42. Armia - 10. Marchand (Haula, Clifton), 58. Clifton (C. Smith, Coyle), 61. Marchand (Haula). Brankári: Allen - Swayman, strely na bránku: 29:46, 20.922 divákov.

Minnesota Wild - Vegas Golden Knights 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Góly: 6. Deslauriers (Duhaime, Jost), 46. Dumba, 60. Hartman (Foligno). Brankári: Talbot - Thompson, strely na bránku: 36:28, 17.498 divákov.

Colorado Avalanche - Edmonton Oilers 3:2 pp (1:0, 1:2, 0:0 - 1:0)

Góly: 13. Rantanen (MacKinnen, Kadri), 27. Rantanen (Makar, Ničuškin), 61. MacKinnon (Makar) - 25. Yamamoto (Draisaitl, McDavid), 30. E. Kane (Yamamoto). Brankári: Kuemper - Smith, strely na bránku: 31:25, 18.022 divákov.

Anaheim Ducks - Nashville Predators 3:6 (1:1, 1:1, 1:4)

Góly: 10. Grant (Drysdale, Zegras), 32. Terry (Shattenkirk, Zegras), 51. Grant (Shattenkirk, Fowler) - 17. Josi (Tomasino, Cousins), 24. Johansen (Forsberg, Granlund), 42. Forsberg, 44. Duchene (Forsberg, Granlund), 52. Duchene (Forsberg, Josi), 58. Forsberg (Johansen, Duchene). Brankári: Gibson - Saros (48. Rittich, 48. Saros), strely na bránku: 29:31, 11.679 divákov.