Main Content

Dohodol sa Rudiger s Chelsea na novej zmluve, alebo je jednou nohou preč?

pondelok, 21. marec 2022 09:48 | Autor: Jakub Vaverka

Antonio Rüdiger
Antonio Rüdiger | zdroj: TASR

Nemecký stopér Antonio Rudiger je v uplynulých dňoch jedným z najsledovanejších futbalistov na svete. Dôvodom je fakt, že verejnosť stále nevie, kam povedú jeho kroky po sezóne.

Zhrňme si fakty. Rudiger patrí medzi najlepších stopérov na svete, v lete mu končí s Chelsea zmluva a dlho sa s The Blues nevedel dohodnúť na podmienkach pokračovania spolupráce. Ako plynul čas, Modrí našli s Nemcom spoločnú reč.

Problém ale nastal, že krátko pred tým ako mala byť nová zmluva podpísaná, prišlo zmrazenie majetku Chelsea, a teda je nemožné predlžovať kontrakty. Rudiger sa teda stane na konci sezóny voľným hráčom, pričom ak Modrí nebudú mať dovtedy nového majiteľa (čo je krajný prípad, pretože predaj sa rieši), nebudú mať právny nástroj na to Antonia udržať.

Do toho sa zapojili talianske noviny Gazzetta dello Sport, ktoré koncom týždňa uviedli, že Antonio Rudiger sa dohodol s Juventusom Turín na podmienkach zmluvy a po sezóne odíde práve k Zebrám. 

Aktuálne nie je isté, kam kroky 29-ročného stopéra povedú. Informácií je veľa, ľudia sa v nich strácajú. Ak The Blues budú môcť podpisovať nové zmluvy a klub nestratí stabilitu, je pravdepodobné, že Rudiger ostane. Ak sa ale situácia na Stamford Bridge nevráti do normálnych reálií, nemecký stopér odíde. A áno, Juventus Turín je v tejto chvíli TOP favorit.