Main Content

Barcelona vyradila Galatasaray a živí nádej na trofej. Hrdinom Aubameyang

štvrtok, 17. marec 2022 22:49 | Autor: TASR

FC Barcelona
FC Barcelona | zdroj: TASR

Futbalisti FC Barcelona postúpili do štvrťfinále Európskej ligy UEFA. Vo štvrtkovej odvete na ihrisku Galatasarayu Istanbul vyhrali 2:1 a keďže v prvom dueli sa zrodila bezgólová remíza, Katalánci nebudú chýbať medzi elitnou osmičkou.

Okrem nich si postup ďalej vybojovali aj Glasgow Rangers, SC Braga a Atalanta Bergamo. Barcelona sa mohla v Istanbule ujať vedenia po desiatich minútach hry, Frenkie de Jong však svoju príležitosť nevyužil. Gólovo udrelo na druhej strane v 28. minúte, keď sa po rohovom kope hlavou v páde zo siedmich metrov presadil Marcao.

Hostia odpovedali ešte pred prestávkou - po peknej kombinačnej akcii a prihrávke od Ferrana Torresa si na trávnik položil dvoch obrancov Pedri a strelou po zemi zvnútra šestnástky vyrovnal na 1:1. V nadstavení prvého polčasu ešte Pierre-Emerick Aubameyang hlavičkou zo záklonu trafil brvno bránky Galatasarayu. Päť minút po zmene strán sa Aubameyang dočkal a rozhodol o triumfe i postupe FCB.

Atalanta Bergamo vyhrala na pôde bundesligového Bayeru Leverkusen 1:0 a zdupľovala tak domáci úspech 3:2. Pri piatkovom žrebe štvrťfinálových dvojíc nebude chýbať ani Braga, ktorá potvrdila dvojgólový náskok z prvého zápasu remízou 1:1 v Monaku. Crvena Zvezda Belehrad zdolala Glasgow Rangers 2:1, hostia však mali k pred duelom k dobru komfortný trojgólový náskok.

Galatasaray Istanbul – FC Barcelona 1:2 (1:1)

Góly: 28. Marcao – 37. Pedri, 50. Aubameyang

/prvý zápas 0:0, postúpila Barcelona/