Main Content

AKTUÁLNE: Nominácia Anglicka na marcové zápasy vyvoláva diskusiu. Kto chýba?

štvrtok, 17. marec 2022 18:05 | Autor: TASR

Anglickí futbalisti
Anglickí futbalisti | zdroj: TASR

V 25-člennej nominácii anglickej futbalovej reprezentácie na dva marcové prípravné zápasy nefigurujú útočníci Marcus Rashford a Jadon Sancho z Manchestru United.

Kormidelník národného tímu Gareth Southgate vynechal aj obrancu Kylea Walkera z iného manchesterského tímu City, informovala agentúra AFP. Šancu pripísať si prvý štart za Albión bude mať obranca Marc Guehi z Crystal Palace.

Rashford od finálovej prehry s Talianskom na EURO 2020 za národný tím nenastúpil. V súboji o titul bol jeden z troch hráčov, ktorí nepremenili svoj pokus v jedenástkovom rozstrele a Anglicko nezískalo vytúženú trofej. Dvadsaťštyriročný útočník mal následne v úvode sezóny zdravotné problémy a po nich sa stále nevie dostať do želanej formy.

Angličania si najskôr 26. marca vo Wembley zmerajú sily so Švajčiarmi, o tri dni neskôr na tom istom štadióne privítajú Pobrežie Slonoviny. Proti neeurópskemu tímu nastúpia prvýkrát od novembra 2018.

Oba marcové zápasy im slúžia ako príprava na nový ročník Ligy národov, ktorý štartuje začiatkom júna a vyvrcholí v septembri. V 3. skupine A-divízie ich čakajú zápasy s Talianskom, Nemeckom a Maďarskom.