Main Content

Petra Kvitová postúpila do semifinále Australian Open

streda, 25. január 2012 07:00 | Autor: TASR

Semifinále v dolnej polovici "pavúka" dvojhry žien na úvodnom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Australian Open v Melbourne bude reprízou finále vlaňajšieho Wimbledonu.

Adeptka na post jednotky svetového rebríčka WTA Petra Kvitová z Česka sa pokúsi rovnako ako v júli na londýnskej tráve prekonať niekdajšiu jednotku renkingu Mariu Šarapovovú z Ruska. Kvitová nasadená ako druhá zvíťazila v stredajšom štvrťfinále nad Taliankou Sarou Erraniovou za 111 minút dvakrát 6:4. Miestna šampiónka zo sezóny 2008 Šarapovová, štvorka tohto podujatia i počítačového poradia, zdolala v derby ľaváčku Jekaterinu Makarovovú za 87 minút 6:2, 6:3. Kvitová vedie v bilancii zo vzájomných duelov nad Šarapovovou 2:1. Navrch mala aj v septembri v Tokiu, keď súperka odstúpila za stavu 3:4 pre zranenie členka, ktorého dôsledky ju potom trápili ešte aj v januári. Už v utorok vytvorili prvú semifinálovú dvojicu obhajkyňa titulu Kim Clijstersová z Belgicka a Bieloruska Viktoria Azarenková (bilancia 4:2). Premožiteľka Daniely Hantuchovej z 3. kola Clijstersová vyradila medzi najlepšími ôsmimi Caroline Wozniacku, čo znamená, že Dánka k 30. januáru stratí post líderky rebríčka.

Výsledky stredajších stretnutí štvrťfinále dvojhry na grandslamovom tenisovom turnaji Australian Open (16. - 29. januára, celková dotácia 26 miliónov AUD, tvrdý povrch Plexicushion vonku):

 
Dvojhra žien - štvrťfinále:

Maria Šarapovová (Rus.-4) - Jekatarina Makarovová (Rus.) 6:2, 6:3 za 87 minút
Petra Kvitová (ČR-2) - Sara Erraniová (Tal.) 6:4, 6:4 za 111 minút

Dvojice v semifinále dvojhry žien:
Kim Clijstersová (Belg.-11) - Viktoria Azarenková (Biel.-3) / bilancia: 4:2
Maria Šarapovová (Rus.-4) - Petra Kvitová (ČR-2) / bilancia: 1:2

© WEBNOVINY