Main Content

Záujem o Chelsea. Prídu milionári zo zámoria?

štvrtok, 17. marec 2022 10:28 | Autor: TASR

Chelsea FC
Chelsea FC | zdroj: TASR

Majitelia amerického bejzbalového klubu Chicago Cubs v stredu uviedli, že majú záujem o kúpu anglickej futbalovej Chelsea. Rodina Rickettsovcov by mala prvú oficiálnu ponuku predostrieť v piatok. Predošlý majiteľ londýnskeho veľkoklubu Roman Abramovič bol nútený ho odpredať v dôsledku sankcií zo strany tamojšej vlády za prepojenia na ruského prezidenta Vladimira Putina. Veľká Británia tak reagovala na ruskú vojenskú intervenciu na územie Ukrajiny.

Medzi ďalších záujemcov o klub patrí aj trojčlenné konzorcium, ktorého súčasťou je i Todd Boehly, spoluvlastník ďalšieho tímu Major League Baseball (MLB) - Los Angeles Dodgers. Rickettsovci odkúpili Cubs za 845 miliónov dolárov v roku 2009 a o sedem rokov neskôr získal tím svoj prvý titul po vyše storočí. Zdrojom ich príjmov bola finančná spoločnosť TD Ameritrade, ktorú založil a viedol Joe Ricketts, otec riaditeľa bejzbalového klubu Toma.

Aktíva Chelsea, ktorá od sankcionovania svojho bývalého majiteľa stráca sponzorov, sú momentálne zmrazené. Klub pracuje v obmedzenom režime na základe špeciálnej licencie. Tá napríklad striktne obmedzuje výdavky na zápasy na ihriskách súperov na necelých 24.000 eur. Na proces predaja dohliada vláda. Informovala o tom agentúra AP.