Main Content

Budú môcť hrať nezaočkovaní tenisti na Roland Garros?

streda, 16. marec 2022 16:36 | Autor: TASR

Novak Djokovič
Novak Djokovič | zdroj: TASR

Francúzska tenisová federácia (FFT) v stredu oznámila, že nezaočkovaní hráči môžu podľa súčasných opatrení v krajine štartovať na tohtoročnom Roland Garros.

V dôsledku svojho vakcinačného statusu sa na januárovom grandslamovom turnaji Australian Open nemohol zúčastniť Srb Novak Djokovič. Po súdnych pojednávaniach ohľadom platnosti víza a výnimky z očkovania ho nakoniec tamojšie úrady deportovali z krajiny.

"Na základe terajšej situácie nebráni Djokovičovi v účasti v Paríži nič. Chceme mať čo najlepšiu štartovú listinu," uviedla pre AFP riaditeľka turnaja Amelie Mauresmová. V krajine sa tento týždeň uvoľnili protipandemické opatrenia, no kompetentní varujú, že situácia sa môže zmeniť.

"Naučili sme sa, že musíme byť extrémne opatrní. Vieme, že situácia sa môže zmeniť v priebehu mesiaca. V prípade potreby je vždy možnosť znovuzavedenia bublín," uviedla generálna riaditeľka FFT Amelie Oudeaová-Casteraová. Tamojšia federácia tiež v utorok povolila účasť ruských a bieloruských tenistov pod neutrálnou vlajkou. Roland Garros sa začína 22. mája a potrvá do 5. júna.

Bývalý zverenec trénera Mariána Vajdu má dlhodobo odmietavý postoj k vakcinácii. Tento rok preň prišiel o možnosť získať rekordný 21. grandslamový titul a musel vynechať aj turnaj ATP v Indian Wells.