Main Content

Schranz so Slaviou blízko k postupu. Pražský klub chce vyhrať aj v Rakúsku

streda, 16. marec 2022 10:23 | Autor: TASR

Ivan Schranz
Ivan Schranz | zdroj: TASR

Futbalisti Slavie Praha v kádri so slovenským reprezentantom Ivanom Schranzom sú krok od postupu do štvrťfinále Európskej konferenčnej ligy. V Edene totiž zdolali rakúsky LASK Linz 4:1. Vo štvrtkovej odvete, ktorej dejiskom bude St. Pölten, chcú nadviazať na výkon z domáceho duelu.

"Naša východisková pozícia je fantastická. Boli by sme alibisti, keby sme tvrdili, že do Rakúska si nejdeme po postup. Každý zápas chceme vyhrať. Ten štvrtkový nie je žiadna výnimka, lebo budeme hrať o dôležité body pre český koeficient v európskych klubových súťažiach. Nálada v tíme je výborná, na zápas sa tešíme," uviedol pre klubový web "zošívaných" asistent trénera Zdeněk Houštecký.

Slavisti sa rovnako ako pred záverečným vystúpením v základnej skupine EKL rozhodli dopraviť do dejiska zápasu vlakom. "Zastávka je hneď pri štadióne. Vo vlaku budeme mať pohodlie, ktoré hráči potrebujú. Proti Unionu Berlín sa nám tento spôsob cestovania vyplatil," dodal Houštecký.

Blízko k postupu do štvrťfinále je aj Feyenoord Rotterdam, ktorý si zo štadióna Partizanu Belehrad priviezol víťazstvo 5:2. V náročnej pozícii je pred odvetou ďalší holandský zástupca Vitesse Arnhem so slovenským stredopoliarom Matúšom Berom, doma totiž prehral s AS Rím 0:1.

odvety osemfinále Európskej konferenčnej ligy, ŠTVRTOK 17. marca:

18.45 FC Bazilej - Olympique Marseille /prvý zápas 1:2/

18.45 FC Kodaň - PSV Eindhoven /4:4/

18.45 Stade Rennes - Leicester City /0:2/

18.45 AZ Alkmaar - FK Bodö/Glimt /1:2/

21.00 KAA Gent - PAOK Solún /0:1/

21.00 AS Rím - Vitesse Arnhem /1:0/

21.00 LASK Linz - Slavia Praha /1:4/

21.00 Feyenoord Rotterdam - Partizan Belehrad /5:2/