Main Content

VIDEO: Manchester United vypadol z Ligy majstrov. Poškodil klub rozhodca?

utorok, 15. marec 2022 23:42 | Autor: TASR

MU - ATM
MU - ATM | zdroj: Youtube

Bratislava 15. marca (TASR) - Futbalisti Atletica Madrid a Benficy Lisabon sa stali v utorok ďalšími štvrťfinalistami Ligy majstrov. Atletico zvíťazilo v osemfinálovej odvete na pôde Manchestru United 1:0 gólom Renana Lodiho z 51. minúty, v úvodnom dueli sa zrodila remíza 1:1. 

V Manchestri sa o úvode zápasu hralo medzi šestnástkami. V 13. minúte sa po dravom prieniku Bruna Fernandesa ocitol v dobrej šanci Anthony Elanga, no trafil iba hlavu brankára Atletica Jana Oblaka. Domáci pokračovali v aktivite a po zákroku Reinilda na Fernandesa sa dožadovali pokutového kopu, hlavný rozhodca však nechal pokračovať v hre a nevyužil ani systém VAR.

Hostia sa postupne osmelili v 34. minúte Joao Felix dopravil loptu do siete, no gól neplatil, pretože prihrávajúci Marcos Llorente stál v ofsajde. V 41. minúte však Atleticu vyšla rýchla kontra, ktorú zakončil presnou hlavičkou k bližšej žrdi Renan Lodi - 0:1. Domáci márne protestovali, že gólovej akcii predchádzal faul na Elangu. V nadstavenom čase si so strelou Fernandesa poradil Oblak.

Hneď na začiatku druhého polčasu mohol vyrovnať Elanga, no jeho strela skončila tesne vedľa žrde- Neujal sa ani volej Jadona Sancha. V 67. minúte sa tréner Manchestru Ralf Rangnick odhodlal k trojitému striedaniu. Na ihrisko poslal Marcusa Rashforda, Nemanju Matiča i Paula Pogbu v snahe živiť hru. Domácim však nepomohol k vyrovnaniu ani Cristiano Ronaldo, ktorý prekonal rekord brankára Ikera Casillasa v počte odohraných minút v Lige majstrov.

Manchester United - Atletico Madrid 0:1 (0:1)

Gól: 41. Lodi, ŽK: Matič, Dalot - De Paul. Rozhodoval: Vinčič (Slovin.)

Manchester: De Gea - Dalot, Maguire (84. Mota), Varane, Telles - McTominay (67. Matič), Fred (76. Cavani), Fernandes (67. Pogba) - Elanga (67. Rashford), Ronaldo, Sancho

Atletico: Oblak - Llorente, Savič, Gimenez, Reinildo, Lodi - Herrera, Koke (80. Kondogbia), De Paul - Felix (90. Felipe), Griezmann (90+3. Correa)

/prvý zápas: 1:1, postúpilo Atletico/