Main Content

Bude toto nový majiteľ Chelsea? Veľký fanúšik The Blues, ktorý by mohol postaviť štadión

streda, 9. marec 2022 20:01 | Autor: Jakub Vaverka

Chelsea FC
Chelsea FC | zdroj: © TASR

Londýnska Chelsea je na predaj. Ruský majiteľ The Blues Roman Abramovič chce po 19 rokoch predať modrý klub zo Stamford Bridge.

Dôvodom je ruská invázia na Ukrajinu a fakt, že Abramovič mal a pravdepodobne aj má stále blízko k ruskému prezidentovi Vladimírovi Putinovi. Aby Chelsea neškodil, rozhodol sa ju predať. Požaduje čiastku na úrovni 3 miliardy libier, čo sa záujemcom zdá priveľa.

Chelsea FC je však svetovo uznávaná značka, ktorá láka. Momentálne sa špekuluje o tom, že by sa do  možnej kúpy mohol zapojiť 49-ročný bizmismen zbehlý predovšetkým v developerskom priemysle, Nick Candy.

Candy vraj dáva spolu so svojím bratom dokopy 2,5 miliardy libier, pričom by chcel využiť svoje dobré renomé, fakt, že je dlhodobo obrovským fanúšikom Chelsea a taktiež to, že vzhľadom na odvetvie, v ktorom pôsobí, by bolo jedným z jeho plánov postaviť nový Stamford Bridge.

Aktuálnemu stánku Modrých by sa rekonštrukcia zišla, pričom predaj do rúk muža, ktorý má klub evidentne v srdci, by mohol byť lepším krokom ako transakcia niekomu z Ameriky či Ázie, kto by Chelsea videl iba ako ďalší zdroj príjmu.