Main Content

Slavia Praha je pripravená bojovať, vo štvrtok privítajú LASK Linz

streda, 9. marec 2022 14:39 | Autor: TASR

Ivan Schranz
Ivan Schranz | zdroj: Instagram ŠK Slavia Praha

Futbalisti Slavie Praha zabojujú o postup do štvrťfinále premiérového ročníka Európskej konferenčnej ligy proti LASK Linz. Rakúsky súper sa im postaral aj o kurióznu motiváciu, keď si ich na svojom webe po žrebe pomýlil so Spartou. Práve mestského rivala Slavia zdolala v nedeľnom ligovom derby 2:0 a dobre naladená sa znova predstaví v domácom Edene vo štvrtok o 18.45 h.

Slavia vedie vďaka víťazstvu tabuľku najvyššej českej súťaže o skóre pred Viktoriou Plzeň. "Tešíme sa, pretože hráme zase doma po tom, ako sme nedávno vo fantastickej atmosfére zvládli derby. Veríme, že by mohla prísť solídna návšteva, nehrá sa tak neskoro," uviedol tréner Jindřich Trpišovský.

Výsledok pražského derby spečatil v nadstavenom čase slovenský krídelník Ivan Schranz. Stredopoliar Jakub Hromada chýba v kádri úradujúceho českého majstra pre EKL. "Pre kartové tresty budeme musieť urobiť dve zmeny v obrane. Niektorí hráči nie sú ani na súpiske. Musíme to zamiešať, ale všetci hráči ukazujú dobrú formu, sme na to zvyknutí. Potrebujeme obsadiť post stopéra a ľavého obrancu. V tom máme jasno, riešime ešte jedno miesto v strede poľa," dodal Trpišovský na oficiálnej klubovej stránke.

Holandský zástupca Vitesse Arnhem so stredopoliarom Matúšom Berom privíta takisto o 18.45 h zvučného súpera AS Rím. O 21.00 h je na programe aj duel, v ktorom dánsky klub FC Kodaň s obrancom Denisom Vavrom nastúpi na trávniku PSV Eindhoven.

 

prvé zápasy osemfinále Európskej konferenčnej ligy 2021/2022 - ŠTVRTOK 10. marca:

PAOK Solún - KAA Gent

Partizan Belehrad - Feyenoord Rotterdam

Slavia Praha /I. Schranz/ - LASK Linz

Vitesse Arnhem /M. Bero/ - AS Rím /všetky 18.45 SEČ/

FK Bodö/Glimt - AZ Alkmaar

Leicester City - Stade Rennes

Olympique Marseille - FC Bazilej

PSV Eindhoven - FC Kodaň /D. Vavro/ /všetky 21.00 SEČ/