Main Content

Čistky u „Pekaríkovcov“. Odišiel športový riaditeľ. Čo bude s trénerom?

utorok, 8. marec 2022 17:43 | Autor: TASR

Peter Pekarík
Peter Pekarík | zdroj: TASR

Bývalý nemecký futbalový reprezentant Arne Friedrich skončil na poste športového riaditeľa Herthy Berlín, v ktorej pôsobí aj slovenský obranca Peter Pekarík.

Vedenie bundesligistu pritom ešte vo februári oznámilo, že s Friedrichom nepredĺži kontrakt a 42-ročný funkcionár opustí klub v lete, no v pondelok už obe strany informovali o okamžitom vzájomnom ukončení spolupráce.

"Po otvorenej diskusii sme sa rozhodli aj vzhľadom na plánovanie budúceho ročníka, že bude najlepšie, ak sa rozídeme hneď teraz," citovala riaditeľa Herthy Frediho Bobica agentúra DPA. Friedrich sa v berlínskom klube ujal funkcie výkonnostného manažéra v roku 2019 a vlani nastúpil na pozíciu športového riaditeľa. "Z rozličných dôvodov som v uplynulých mesiacoch dospel k pocitu, že môj vplyv na dôležité športové rozhodnutia klubu nie je dostatočný, aby som mohol ďalej plniť úlohu športového riaditeľa," vysvetlil bývalý kapitán Herthy.

Klub zatiaľ neinformoval o mene Friedrichovho nástupcu. Hertha momentálne ťahá šnúru štyroch prehier a figuruje na zostupovom 16. mieste bundesligovej tabuľky, od pätnásteho Bielefeldu ju delia dva body. Napriek zlým výsledkom vedenie klubu podržalo trénera Tayfuna Korkuta. "Naďalej mu plne dôverujeme. A rovnako aj celému mužstvu," dodal Bobic, podľa ktorého však musí tím určite zabodovať v sobotu na ihrisku Borussie Mönchengladbach.