Main Content

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Pepeho špenát, Kopúnek odvážlivec a iné

pondelok, 23. január 2012 16:27 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Pepeho špenát, Kopúnek odvážlivec a iné
KOMENTÁR TÝŽDŇA: Pepeho špenát, Kopúnek odvážlivec a iné | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Práve skončený týždeň sa stal definitívne minulosťou. Odohrali sa v ňom zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet futbalu. Prinášame vám fejtónovým perom napísané to najzaujímavejšie, čo nám futbal ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Pepeho špenát

Keď bol Képler Laveran Lima Ferreira malým chlapcom musel pred televízorom stráviť veľa času. A najradšej asi pozeral kreslenú rozprávku o Pepkovi námorníkovi, ktorý vždy za pomoci silu vyvolávajúceho špenátu oslobodil svoju partnerku Olíviu od zlého Bluta. Možno aj na základe tejto rozprávky dostal chlapec prezývku Pepe. A z tohto Brazílčana sa stal časom Portugalec a predovšetkým silný obranca aj za pomoci špenátu. Svoju obligátnu konzervu otvoril pred ďalším zápasom s úhlavným nepriateľom Blutom. Zlé jazyky samozrejme tvrdia, že otvárak na konzervu mu dal Don José, ktorý sa neskôr mal pohádať zo všetkými svojimi el clásicky pokakanými podriadenými. V sile špenátu prešiel hlavnému Blutovi po ručičke a škandálik bol na cestičke. Aspoň, že dostal dvojtýždňovú dovolenku na pretriedenie si myšlienok o dopovaní sa špenátom. Tento incident celému svetu chutil ako zle pripravený špenát v školskej jedálni z ktorého sa každý povracia a získa traumu na celý život. Pritom ak sa špenát správne pripraví ide o veľmi chutné jedlo, ktoré navyše pomôže ľudskému telu. A možno iba otvárajú zlé konzervy a tak má špenát opačný účinok ako by chceli. Uvidíme ako sa rozprávka časom vyvinie, ale táto mať koniec zrejme nikdy nebude.



Ďalší odvážlivec

Tak aj u nás doma boli vyvolané vášne medzi rivalmi. Nikde sa síce súťažne nehrá, ale aj v príprave sa dokážu vyvolať. Najprv sa uzavrel jeden čierny prípad do Nemecka a vzápätí sa objavil iný z Talianska. Kamil Kopúnek (áno, to je to ten čo dal Talianom gól, keby ste náhodou nevedeli) sa rozhodol nasledovať iné trnavské veličiny (Malatinský, Adamec, Ujlaky atď.) a aj on je už belasý. Nie síce priamo, ale aj okľukou cez Rusko a Taliansko sa nič na čare nestráca. Jedna strana fanúšikov ho chce z lásky zahrdúsiť a druhá pochovať. A Kamil musí vysvetľovať, že čo to spáchal, veď pre peniaze sa vo futbale asi nehrá. Jeho rétorika pôsobila v prvých dňoch ako kotkodákanie zmoknutej sliepky po tajfúne. A by ho časom tajfún nespláchol kdesi pod čiernu zem, musí poriadne zakikiríkať na ihrisku a radšej nechodiť domov do kurína. Inak z neho môže byť silný slepačí vývar na ktorom si pochutia všetci.



Zhrnutie v zhrnutí

Český komplex slovenských hokejistov nainfikoval aj hráčov Realu Madrid a akosi stále sa ho nevedia zbaviť nech robia čo robia. V lige problém zrejme nie je tak je to vyrovnané bolo dvakrát 4:1. To v Anglicku je hlavné mesto von z hry aj v lige, už to stačí iba doriešiť do ktorej strany Manchestru pôjde titul. V Taliansku to strieľa stále Francescovi Tottimu a je najlepší strelec nejakého účastníka Serie A v histórií s 211 gólmi. Inak v Serií A je všetko po starom a o titul tam bude ešte veľký a hlavne mnohopočetný boj. Tak to bude aj v nemeckej Bundeslige, pretože Bayern Mníchov sa nevie odtrhnúť nech robí čo chce a hlavne cez prehry s konkurentmi to určite nepôjde.
 

Odporúčané články