Main Content

Vladimír Weiss ml. režíroval triumf Slovana v Žiline: Tento duel bol reklamou na futbal

nedeľa, 6. marec 2022 19:09 | Autor: TASR

Vladimír Weiss ml.
Vladimír Weiss ml. | zdroj: TASR

Futbalisti MŠK Žilina prehrali v nedeľu na domácom ihrisku s lídrom Fortuna ligy Slovanom Bratislava 2:3. O rozhodujúci zásah súboja 1. kola skupiny o titul sa v 81. minúte postaral Samuel Mráz. Slovan neprehral už 15 zápasov v sérii.

MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 2:3 (1:1)

Góly: 42. Kopas (z 11 m), 59. Ďuriš - 81. S. Mráz, 45+1. a 75. Weiss (prvý z 11 m). Rozhodovali: Ziemba – Hancko, Jekkel, ŽK: Kopas, Gono, Slobodník – Božikov, Lovat, Mustafič

MŠK Žilina: Belko – Rusnák, Kopas, Nemčík, Anang (46. Owusu) – Slebodník, Gono (83. Myslovič), F. Mráz – Jánošík (66. Kaprálik), Iľko (83. Paur), Ďuriš

ŠK Slovan Bratislava: Chovan - Pauschek, Kašia, Božikov, Lovat (88. De Marco) - Mustafič, Kankava – Green (71. Čavrič), Weiss (90.+3. Agbo), Zmrhal (71. S. Mráz) - Šaponjič (71. Barsegjan)

Duel priniesol ofenzívnu partiu. Už v 10. min mohol do vedenia poslať hostí Weiss, no jeho pokus brankár Belko zneškodnil. Prvú veľkú šancu domácich mal v 20. min Iľko, no s jeho hlavičkou si Chovan poradil. Brankár belasých bol v pohotovosti aj o tri minúty neskôr, keď musel zlikvidovať strelu Kopasa. Najbližšie k otvoreniu skóre boli žlto-zelení po polhodine hry, keď Chovan iba s námahou odpratal spred brány loptu po šanci Slobodníka. Úvodné dva góly tak padli až v závere prvého polčasu z bieleho bodu. Najprv potrestal faul Kašiu v 42. min Kopas a v nadstavenom čase vyrovnal Weiss, keď predtým hral Rusnák na zemi rukou.

Po zmene strán sa slovanisti snažili rýchlo vyrovnať, no Šaponjiča výborným reflexívnym zákrokom vychytal Belko. Radovať sa z gólu tak mohli až po takmer hodine hry Žilinčania. Ďuriš sa v 59. min dostal k strele z hranice šestnástky a rozvlnil sieť. Slovan však dokázal v záverečnej štvrťhodine otočiť duel predovšetkým zásluhou individuálnych schopností Vladimíra Weissa mladšieho. Ten najprv v 75. min sám vyrovnal a o šesť minút dokázal ideálne nájsť v preplnenej šestnástke Mráza, ktorý rozhodol o triumfe Slovana.