Main Content

Netreba chodiť okolo horúcej kaše. PSG s Kylianom a bez neho je veľký rozdiel

nedeľa, 6. marec 2022 13:41 | Autor: TASR

Kylian Mbappe
Kylian Mbappe | zdroj: TASR

Futbalisti Nice sa v tabuľke francúzskej ligy dostali na druhé miesto, keď gólom z 88. minúty zdolali šlágri 27. kola lídra Paríž St. Germain 1:0. O všetkom rozhodol striedajúci alžírsky útočník Andy Delort, ktorý halfvolejom po centri Calvina Stengsa trafil presne do horného rohu bránky hostí.

Hráči OSG Nice vynulovali Parížanov aj v treťom vzájomnom zápase v tejto sezóne. V ligovom zápase v hlavnom meste remizovali 0:0 a bez gólov sa skončil aj osemfinálový zápas Francúzskeho pohára v Paríži, kde hráči Nice napokon postúpili po rozstrele z 11 m. Futbalisti od Stredozemného mora si vo všetkých súťažiach udržali čisté konto v štvrtom zápase za sebou, v ligovej tabuľke sú 13 bodov za Parížom a dva pred Marseille, ktorý však má zápas k dobru.

Parížanom pre trest za žlté karty chýbal najlepší strelec tímu Kylian Mbappe a v útoku PSG to nefungovalo. Na poste falošnej deviatky nastúpil Lionel Messi, no svojej úlohy sa nezhostil dobre a v druhej tretine ihriska nebol nebezpečný. "Netreba chodiť okolo horúcej kaše. PSG s Kylianom a bez neho je veľký rozdiel. Bol to fyzicky náročný zápas, napokon sme my spravili rozdiel," povedal tréner Nice Christophe Galtier pre agentúru AP.

Paríž mal najväčšiu šancu v 9. minúte, ale lob argentínskeho útočníka Angela Di Mariu vytlačil prstami na roh jeho krajan Walter Benitez. Domáci pohrozili v 24. minúte, keď hlavou zakončoval Pablo Rosario. V taktickom zápase napokon rozhodla situácia zo záveru zápasu a pekný gól Delorta. "Nemusíme sa báť, stále sme na čele Ligue 1. Prehry sa však nesmú stať pravidlom," povedal obranca Marquinhos po tretej prehre PSG v sezóne.

PSG čaká cez týždeň druhý zápas osemfinále Ligy majstrov s Realom Madrid. Paríž doma vyhral 1:0, odveta je na programe v stredu v Madride.