Main Content

Oliver Kahn: Je ťažké sústrediť sa na futbal, keď každý deň vidíme v televízii tie hrozné zábery

nedeľa, 6. marec 2022 13:12 | Autor: TASR

Oliver Kahn
Oliver Kahn | zdroj: TASR

Futbalisti Bayernu Mníchov nevyužili šancu zvýšiť svoj náskok na čele bundesligovej tabuľky na jedenásť bodov, keď v sobotňajšom šlágri 25. kola remizovali s tretím Bayerom Leverkusen 1:1. Kuriózny vlastný gól si strelil v závere prvého polčasu Thomas Müller. V dôležitom zápase o prvú štvorku remizovalo Lipsko s Freiburgom takisto 1:1, keď cenný bod pre domácich zariadil gólom z 90. minúty španielsky stredopoliar Angelino.

Bayern má pred druhým Dortmundom deväťbodový náskok, "žlto-čierni" v sobotu v Mainzi nehrali, pretože duel pre Covid-19 v tábore domácich odložili. Bavori sú napriek strate bodov na najlepšej ceste získať desiaty titul za sebou. Leverkusen je tretí o štyri body pred Lipskom a Freiburgom. Prvé štyri tímy si vybojujú miestenku do Ligy majstrov. "S bodom sú spokojné oba tímy," povedal tréner Bayernu Julian Nagelsmann pre agentúru AFP. "Thomas Müller nie je šťastný, ale ani neprepadol depresii. Stáva sa to aj najlepším a určite ho to do budúcna nepoznačí," dodal.

Mníchovčania viedli od 18. minúty, keď svoj prvý bundesligový gól v sezóne strelil stopér Niklas Süle. Hostia vyrovnali deväť minút pred zmenou strán. Lopta po centri Kerema Demirbaya zo štandardnej situácie z pravej strany letela bezpečne do rúk brankára Svena Ulreicha, ale nikým neatakovaný Müller pri snahe o obranný zákrok poslal loptu do vlastnej bránky.

Hostia mohli ešte v prvom polčase ísť aj do vedenia, ale Amine Adli trafil len do žrde a potom Ulreich výborným zákrokom zlikvidoval šancu Charlesa Aranguiza. Po zmene strán Bayern dominoval, ale slovenského rodáka s fínskym pasom Lukáša Hradeckého už neprekonal. Najlepší kanonier ligy Robert Lewandowski mal svoju najväčšiu šancu desať minúť pred koncom, no jeho hlavička skončila vedľa bránky. "Leverkusen mal v druhom polčase tri dobré brejkové situácie. Chýbalo nám dnes viac dôrazu," dodal Nagelsmann.

Bayern teraz svoju pozornosť zameria na Ligu majstrov, v utorok čaká Bavorov odveta osemfinále proti Salzburgu. Prvý zápas sa na ihrisku rakúskeho tímu skončil nerozhodne 1:1.

Lipsko si udržalo štvrté miesto pred Freiburgom, keď vyrovnalo v poslednej minúte zásluhou bývalého ľavého obrancu Manchesteru City Angelina. Hostia viedli od 38. minúty, keď sa presadil Ermedin Demirovič. Lipsko aj Freiburg majú zhodne po 41 bodov, v tabuľke je o bod za nimi Hoffenheim, ktorý hrá v nedeľu na ihrisku 1. FC Kolínu. Štvrtú prehru z posledných piatich zápasov utrpeli hráči Unionu Berlín, keď domácemu Wolsfburgu podľahli 0:1 a na Lipsko s Freiburgom strácajú štyri body. O všetkom rozhodol vlastný gól Nigérijčana Taiwa Awoniyiho.

V boji o záchranu sa nedarí Herthe Berlín. Tím z hlavného mesta so slovenským reprezentantom Petrom Pekaríkom v zostave prehral s Eintrachtom Frankfurtom doma 1:4. Pekarík odohral celý zápas. Hertha sa nachádza na šestnástej priečke, z ktorej sa putuje do baráže s účastníkom druhej najvyššej súťaže, na pätnásty Bielefeld stráca dva body.

Bundesligové kluby vyjadrili podporu Ukrajine, odsúdili inváziu Ruska a volajú po ukončení vojny. Pred každým zápasom bola minúta ticha, futbalisti mali veľké transparenty s nápisom "Stop Vojne" a na tribúnach medzi divákmi nechýbali transparenty, modro-žlté ukrajinské vlajky a slogany. Spolkový minister poľnohospodárstva Cem Özdemir bol na zápase Stuttgart - Mönchengladbach (3:2) oblečený v ukrajinskom drese. "Je ťažké sústrediť sa na futbal, keď každý deň vidíme v televízii tie hrozné zábery," povedal generálny riaditeľ Bayernu Oliver Kahn.