Main Content

Viktor Pečovský sa vracia do MŠK Žilina

piatok, 4. marec 2022 20:04 | Autor: TASR

Viktor Pečovský
Viktor Pečovský | zdroj: TASR

 Bývalý slovenský futbalový reprezentant Viktor Pečovský sa stal jedným z asistentov trénera MŠK Žilina Petra Černáka. Na poste nahradil odchádzajúceho Norberta Guľu, ktorý sa rozhodol prijať novú trénerskú výzvu v zahraničí. Informoval o tom web fortunaligistu.

Niekdajší stredopoliar Žiliny sa vrátil do A-mužstva "šošonov" po takmer dvoch rokoch, tentoraz však už nie do hráčskej šatne, ale posilnil realizačný tím. Na lavičke MŠK bude pomáhať už v nedeľnom zápase proti Slovanu Bratislava. Doteraz Pečovský pôsobil ako hrajúci asistent trénera pri žilinskom "béčku".

"Norbert Guľa dostal ponuku od nemenovaného zahraničného klubu a po dôkladnom zvážení sme sa rozhodli umožniť mu pokračovať v trénerskej kariére v zahraničí. Norovi chceme poďakovať za služby, ktoré odviedol pre všetky mládežnícke kategórie pri výchove hráčov a aj pre prvý tím MŠK. V novom klube mu želáme veľa úspechov," povedal športový manažér MŠK Karol Belaník na adresu odchádzajúceho asistenta trénera, ktorý by mal v najbližších dňoch podpísať zmluvu s novým zamestnávateľom zo zahraničia.

"Do realizačného tímu A-mužstva sme sa rozhodli posunúť Viktora Pečovského, ktorého netreba nikomu predstavovať. Nielenže úžasného hráča a bývalého reprezentanta, ktorý sa pripravoval u nás na trénerskú kariéru v mládežníckych kategóriách, chceme etablovať na tejto pozícii. Vzhľadom na svoje bohaté skúsenosti môže spraviť to správne prepojenie medzi hráčskou kabínou a trénerským ´staffom´. Viktor je vnímaný chalanmi ako nedávny aktívny hráč, preto môže byť jeho futbalový prehľad prospešný pre všetky strany," dodal Belaník pre klubový web.

Pečovský je s 422 štartmi rekordér v najvyššej slovenskej súťaži, do ktorej sa teraz vracia v trénerskej funkcii: "Veľmi si vážim túto šancu a ponuku pôsobiť v najvyššej súťaži, nakoľko som trénerom ešte krátko. Teším sa, že klub cíti v mojej osobe dôveru. Určite budem chcieť pomôcť trénerom zo svojho uhla pohľadu a zároveň vďaka mojim skúsenostiam poradiť chalanom na trávniku. Verím, že si to sadne a budeme z toho všetci len a len prosperovať." V šatni MŠK sedel ako hráč deväť rokov - od roku 2011 až do roku 2020.

Starší z bratskej dvojice Guľovcov - Norbert - prišiel pod Dubeň do Akadémie MŠK Žilina na jar 2017 a v MŠK si prešiel okrem dorasteneckých kategórií aj B-tímom. Od roku 2020 zastával pozíciu asistenta trénera pri A-mužstve Pavlovi Staňovi a neskôr aj terajšiemu kormidelníkovi Černákovi.

 

ms lg