Main Content

Mohol by Dávid Hancko v lete prestúpiť do Premier League?

štvrtok, 3. marec 2022 19:52 | Autor: Jakub Vaverka

Dávid Hancko
Dávid Hancko | zdroj: AC Sparta Praha

V minulosti obliekal dresy MŠK Žilina aj AFC Fiorentina. Momentálne je Dávid Hancko hráčom českej Sparty Praha. Dokedy to ale bude platiť?

Už v zimnom prestupovom období sa špekulovalo o tom, že by mohol slovenský reprezentant Dávid Hancko prestúpiť zo Sparty Praha do anglickej Premier League. Veľký záujem o jeho služby prejavil predovšetkým West Ham United.

The Hammers sú známi tým, že majú dobrý skauting v českej lige, v klube hrajú Tomáš Souček či Vladimír Coufal, pričom za The Irons nastupuje aj ďalší Čech Alex Král. Hancko sa v drese Sparty dokonalo udomácnil, pričom je platný nielen dozadu, čo sa od neho čaká, ale taktiež aj smerom do ofenzívy.

Dávid Hancko
Dávid Hancko | zdroj: TASR

Okrem toho, má 24 rokov, a teda v najbližších ročníkoch by mal mať ideálny futbalový vek. Aj teraz neutíchajú zákulisné chýry, že o Slováka bude záujem aj v letnom transferovom období. A vylúčená nie je ani vyššie spomínaná Premier League.

Je na mieste dodať, že Hancko má so Spartou Praha podpísaný kontrakt do roku 2024. Podľa nemeckého portálu Transfermarkt je trhová hodnota nášho krajného obrancu vyčíslená na štyri milióny eur.