Main Content

Malkin má obrovský problém: Ktorou cestou by sa ruská hviezda mala vydať?

utorok, 1. marec 2022 19:13 | Autor: Redakcia Sport7.sk

Jevgenij Malkin
Jevgenij Malkin | zdroj: TASR

Víkendový zápas medzi Pittsburghom a New Yorkom Rangers mal jediného strelca. Bol ním ruský útočník Jegvenij Malkin, ktorý v 46. minúte rozhodol o triumfe domácich Pens.

Za normálnych okolností by ihneď po stretnutí zamieril medzi novinárov, teraz však so sklopenou hlavou prešiel cez mixzónu priamo do šatne. Nie, nejde o to, že Malkin je Rus. Problémom je, že aj on patrí medzi podporovateľov Vladimira Putina. V minulosti sa dokonca zapojil to tzv. Putin Teamu, ktorý založil Alexander Ovečkin na podporu ruského prezidenta.

Taktiež sa zapojil do kampane na sociálnych sieťach: ,,Nikdy som neskrýval svoj postoj k nášmu prezidentovi, vždy som ho otvorene podporoval. Verím, že takýchto nás je viac. Spojme sa a ukážme všetkých jednotné a silné Rusko," napísal v tom čase Malkin na Instagram.

A práve toto je problém. Malkin, podobne ako jeho kamarát Ovečkin, je na križovatke. Vie, že prípadné odsúdenie konfliktu medzi Ruskom a Ukrajinou môže mať negatívny dopad na jeho rodinných príslušníkov priamo v Rusku. To je dôvod, prečo sa na jeho slová stále čaká.