Main Content

OFICIÁLNE: S Rusmi nemajú záujem hrať ani Švédi

sobota, 26. február 2022 17:10 | Autor: TASR

Švédi oslavujú gól Andreasa Granqvista
Švédi oslavujú gól Andreasa Granqvista | zdroj: TASR

Švédski futbalisti odmietli hrať v marcovej baráži o postup na MS 2022 proti Rusku.

V sobotu to potvrdil prezident Švédskeho futbalového zväzu (SvFF) Karl-Erik Nilsson. Už skôr v priebehu dňa v reakcii na vojenskú inváziu Ruska na Ukrajinu rovnaký postup oznámili aj Poliaci slovami prezidenta Poľskej futbalovej federácie (PZPN) Cezaryho Kuleszu.

"Tri korunky" narazia v marcovom semifinále na Česko, ak uspejú, vo finále sa mali stretnúť s víťazom duelu Rusko - Poľsko. "Už nech FIFA rozhodne vo veci akokoľvek, my v marci hrať s Rusmi nebudeme," citovala Nilssona agentúra AFP. Tá požiadala aj o stanovisko FIFA, riadiaci orgán ešte nereagoval.

Už pred dvoma dňami SvFF na oficiálnom webe uviedol: "Vnímame rady a odporúčania úradov a zástupcov vlády. SvFF takisto čaká na pokyny od medzinárodných federácií, UEFA a FIFA, ako bude riešená účasť Ruska v medzinárodných súťažiach. Naše vlastné hodnotenie však je, že za súčasnej situácie nebude možné odohrať prípadný barážový zápas o postup na majstrovstvá sveta proti Rusku 29. marca v Moskve."

Semifinále baráže je na programe 24. marca, finále sa uskutoční 29. marca. Vzíde z neho trojica tímov, ktoré skompletizujú zoznam európskych účastníkov MS 2022 v Katare.