Main Content

Haller s gólom v oboch bránach. Keď sa nevyhrá, nie je spokojnosť

štvrtok, 24. február 2022 11:18 | Autor: TASR

Sébastien Haller
Sébastien Haller | zdroj: Instagram

Útočník Ajaxu Amsterdam Sebastien Haller si v stredu upevnil post lídra tabuľky strelcov futbalovej Ligy majstrov. V prvom osemfinálovom dueli na ihrisku Benficy Lisabon prispel k remíze 2:2 dvoma gólmi, jeden z nich však zaznamenal do nesprávnej bránky. V prebiehajúcej sezóne má na konte už 11 gólov v siedmich vystúpeniach za Ajax a jeden za Benficu, s prívlastkom vlastný.

Ajax nastúpil v Lisabone v úlohe favorita a v 18. minúte to úvodným zásahom potvrdil Dušan Tadič. Potom už prišli chvíle Hallera. Reprezentant Pobrežia Slonoviny si najskôr v 26. minúte nechtiac zrazil do vlastnej bránky prudkú prihrávku Jana Vertonghena, no už o tri minúty neskôr to napravil na druhej strane ihriska a brankárom vyrazenú loptu poslal do správnej siete. Ajaxu zabezpečil opätovné vedenie.

"Cítil som vinu po vlastnom góle a som rád, že som to veľmi rýchlo odčinil. Najdôležitejšie je byť v správny moment na správnom mieste a to sa snažím naučiť v tréningu. Sme však trochu frustrovaní, mohli a mali sme dosiahnuť viac ako nerozhodný výsledok," povedal pre holandskú televíziu RTL 7 Haller, ktorého doterajších 11 zásahov je historicky najviac pre debutujúceho hráča v najprestížnejšej klubovej súťaži. Ako prvý skóroval vo všetkých siedmich úvodných zápasoch v LM. Iba Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski a Ruud van Nistelrooy ťahali v súťaži dlhšiu sériu s gólom, Ronaldo to v rokoch 2017 a 2018 dokázal 11-krát za sebou.

Holandský tím však tesný náskok neudržal, aktivita Benficy po zmene strán priniesla vyrovnanie v 72. minúte. Postaral sa o to ukrajinský legionár Roman Jaremčuk, ktorý po desiatich minútach pobytu na ihrisku po zákroku brankára dorazil hlavou loptu do siete a vyrovnal na konečných 2:2. Gól oslávil gestom podpory svojej krajine v čase hroziacej ruskej invázie. Pod dresom ukázal čierne tričko so štátnym znakom Ukrajiny - zlatý trojzubec na modrom podklade. "Chcel som podporiť svoju krajinu. Veľa som o tom premýšľal a bojím sa terajšej situácie. Klub ma podporil, chcú urobiť všetko pre to, aby mi pomohli. Som im za to vďačný," povedal Jaremčuk pre CNN Portugal.

"Nikdy nemôžete byť spokojný, keď nevyhráte zápas. Ale toto je európska súťaž a ešte je pred nami odveta," povedal Tadič, strelec úvodného gólu Ajaxu. Kouč hostí Erik ten Hag ľutoval šance, ktoré jeho tím nevyužil za priaznivého stavu 2:1 a mohol definitívne nakloniť duel vo svoj prospech: "Zbytočne sme si to nechali utiecť medzi prstami, mali sme dosť šancí rozhodnúť skôr." Podľa obrancu Benficy Vertonghena je však remíza spravodlivá: "V druhom polčase sme mali viac šancí a tento zápas sa mohol skončiť hocijakým výsledkom."